Med första barnet ville jag initialt äta cornflakes med socker och iskall mjölk eller iskall jordgubbskröm med iskall mjölk. Det hjälpte några veckor mot illamåendet. Utöver det tappade jag alla lust för sockriga smaker eller snacks. Har aldrig varken före eller efter ätit något av det.
Efter några veckor av det Sockriga gick jag över till att drömma om blodigt nötkött (som jag inte åt men som jag fantiserade om det). Det jag däremot åt kilovis var glada kon ostar. Det var det enda jag fick behålla och som smakade gott. Kräktes minst 10 ggr dag i 28 veckor förutom av ostarna. Tyckte även att allt med citron var underbart gott och härligt, köpte kräm att smörj in mig med med citrondoft tex.
Fick däremot panik av pyttipanna och hamburgare (kaskadkräktes av doften) och mår fortfarande illa om jag känner doften av det trots det gått 14 år sedan jag var gravid.
Barn två så blev jag ännu mer förtjust i citron meN utöver det var det inget speciellt jag ville ha. Mådde illa många veckor och kräktes en del men jämfört med barn ett mådde jag toppen.
En kollega berättade att hon smygåt jord och slickade på tegelstenar-jämfört med det känns några ton ost rätt normalt