Publicerad 29 June 2017

Fotograf:

familjeliv i samarbete med kry ”Gratis vård direkt i mobilen”

Barnsjukvården är på väg in i framtiden. Med appen KRY kan oroliga föräldrar numera gå till doktorn via mobilen. Dessutom är läkarbesök via videosamtal helt kostnadsfria för barn och unga upp till 20 år.

– Man ska inte underskatta hur jobbigt det kan vara att åka till vårdcentralen med ett sjukt barn. Eller hur traumatiskt det kan vara för barnet att sitta på närakuten en fredagskväll. Dessutom innebär väntrummen ofta en smittorisk i sig, säger Johan Flodin, läkare på KRY.

Tusentals föräldrar har redan upptäckt framtidens barnsjukvård digitalt - där du via videosamtal har ett läkarbesök med legitimerade läkare direkt. Läkarna kan ge föräldrar råd, skriva ut recept, remittera barnen till vidare vård eller utfärda sjukintyg. Den enda skillnaden mot en fysisk vårdcentral är att läkarna inte kan göra fysiska undersökningar eller ta prover.

– Vi kan hjälpa till från symtom till färdig behandling, eller remittera vidare i de fall det behövs.

Gratis vård för barn och unga

Dessutom är vården helt kostnadsfri för barn och unga upp till 20 år. Det innebär att du som förälder snabbt och gratis kan få hjälp om ditt barn drabbas av åkommor som till exempel:

·      Astma
·      Bett
·      Diarré och kräkningar
·      Eksem
·      Feber
·      Förkylning och influensa
·      Ont i halsen
·      Utslag
·      Vattkoppor

– Våra legitimerade läkare är oftast tillgängliga inom några minuter för drop-in-besök. Du kan även välja att boka en tid som passar dig. KRY har öppet vardagar klockan 7-24 och helger klockan 8-22, berättar Johan Flodin.

Så här enkelt söker du vård via KRY!

1. Ladda ner Appen KRY här!
2. Logga in med ditt BankID direkt i KRY-appen. Barn under 16 år loggas in via målsmans BankID. 
3. Välj mellan drop-in-besök eller att boka en tid när det passar dig.
4. Välj ditt barns symtom ur symtomlistan.
5. Klart! När det är din tur blir du uppringd för ett videosamtal med en av KRYs legitimerade läkare.

Textstorlek 1 2 3

Innehåll