Publicerad 19 October 2016

Fotograf:

Familjeliv i samarbete med Svartklubben Upplev en kväll som om du vore blind

Har du någonsin funderat på hur det skulle vara att vara blind? Hur påverkas då dina andra sinnen som smaken, doften, hörseln och känseln? Det finns möjlighet att uppleva detta på en krog i Stockholm där du och en date, en kompis eller varför inte hela företaget får uppleva något helt unikt tillsammans och se hur er gemenskap påverkas när man är helt utan syn.
Genom att stänga av ett sinne väcks och förhöjs alla andra sinnen. På den här krogen regerar hörsel, känsel, doft och smak och det du säger väger betydligt mer än ditt utseende. Att dessutom få höra livemusik, specialskriven för Svartklubbens besökare kommer att väcka liv i dig på ett sätt du inte upplevt tidigare.

Ulf Nordquist, Svartklubbens krögare berättar när han för första gången fick möjligheten att spela för en publik i ett mörklagt rum var det som att en del av hans sånger hittade hem.

– Jag skriver ur ett icke-seende perspektiv och mina åhörare är försatta i temporär blindhet. Det sa bara klick, när jag första gången spelade för en icke seende publik 2004, berättar han.

Så hur är det att äta en middag i totalt beckmörker?
Dina vett och etikett-kunskaper kommer minst sagt att sättas på prov när du känner att kniven och gaffeln inte riktigt gör som du vill. Eller när du kanske snor ditt sällskaps glas istället för ditt eget. Och hur kommunicerar du med de andra kring bordet utan ögonkontakt? Blir samtalen mellan dig och din date annorlunda när inget annat pockar på uppmärksamheten som till exempel utseendet? För seende människor är detta minsta sagt en annorlunda upplevelse som inte bara ger dig ett minne för livet utan även mer förståelse för icke seende.

– Restaurangen är en mental fyr som med innerlighet och varmt bemötande sprider ljus i dina sinnen. Här är det ditt inre som står i fokus och vi på Svartklubben hoppas med vår restaurangs existens att gamla fördomar, framför allt om blindhet, kan rasa samman och gå i kvav”, säger Ulf Nordquist.

Vill du också testa dina sinnen utan syn och samtidigt äta riktigt god mat och lyssna till livemusik?

Då ska du boka bord på Svartklubben. Läs mer HÄR!
Textstorlek 1 2 3

Innehåll