Publicerad 5 December 2016

Fotograf:

familjeliv i samarbete med otrivin Så behandlar du barnens nästäppa

Ett litet barn kan varken snyta sig eller berätta att det är täppt. Det innebär att samma nästäppa som inte skulle vara mer än en irritation för dig kan göra det svårt för ditt barn att andas, äta och sova. Men det finns en lösning på problemet.
Relaterat

Fakta

Otrivin nässpray för barn är ett receptfritt läkemedel som endast ska användas för barn som är 1 år eller äldre. Om ditt barn är under 1 år så kan Otri-Baby nässug eller saltvattenlösning hjälpa. Det är ett naturligt sätt att lindra nästäppans symptom, utan aktiv substans.

Nästäppa kan uppstå av bland annat torr luft, känslighet eller infektioner. Små barn är extra mottagliga mot infektioner eftersom deras immunsystem inte har hunnit utveckla antikroppar mot tillräckligt många virusstammar än. Barn rör också vid varandra oftare och har lättare att glömma att tvätta händerna. Det betyder att de lätt kan smittas av infektioner när de umgås med andra barn.

Vanliga symptom

De flesta barn kan inte snyta sig själva förrän de är 2-3 år och när de är små kan de heller inte berätta om sin täppta näsa. Därför är det bra att veta hur du kan upptäcka problemet i tid och lindra symptomen. Här är tre vanliga symptom som barn kan visa vid förkylning och nästäppa:

•   Barnet har svårt att suga på bröstet eller nappflaskan eftersom näsan är täppt.
•   Barnet har rinnsnuva, nysningar och hostningar.
•   Barnet andas med tung, snabb eller pipande andning.

Andas fritt
Nässprayer speciellt utvecklade för barn, som Otrivin nässpray för barn från 1 år, kan lindra barnets täppta näsa i upp till 10 timmar och låta dem andas fritt. Med Otrivin för barn behövs dessutom bara en spray i varje näsborre, vilket gör behandlingen enklare för er båda. Så här använder du nässprayen:

•   Innan du använder sprayen första gången, pumpa ett par gånger i luften. Sedan ger pumpen rätt dos varje gång.
•   Luta ditt barns huvud lite framåt.
•   För in spetsen försiktigt i ditt barns ena näsborre och pumpa en gång. Upprepa med andra näsborren.

Klart! Tänk på att inte spraya fler än tre gånger dagligen i varje näsborre och att använda Otrivin för barn högst tio dagar i följd – annars kan det ge nästäppa snarare än att lindra den.
Textstorlek 1 2 3