Publicerad 9 December 2016

Fotograf:

familjeliv i samarbete med mam Smarta flaskan som minskar koliken

Mellan 10 och 20 procent av alla barn i Skandinavien får så kallad tremånaderskolik, och det är jobbigt för hela familjen. Nu finns det en nappflaska som minskar koliksymtomen hos 8 av 10 barn.
Relaterat

Fakta

MAM Easy Start Anti Colic

·      Finns i tre storlekar: 160 ml, 260 ml och 320 ml.

·      Du kan ge både bröstmjölk, modersmjölksersättning, välling eller vatten i flaskan.

·      80 procent av mödrar uppgav i en studie att koliksymtomen hos deras barn minskade eller upphörde helt när de använde MAM Easy Start Anti- Colic.

·      94 procent av alla bebisar accepterar dessutom MAMs dinapp, som är gjord med ett lent ytskikt i silikon.

Nappflaska som nappflaska är det kanske lätt att tro, men så är det verkligen inte. MAM Easy Start Anti Colic är faktiskt en nappflaska speciellt utvecklad för att minska kolik hos små barn.

Många barn sväljer luft när de dricker ur en vanlig nappflaska. Det kan bidra till att barnet får magknip och gaser som bullrar i den lilla magen. Dessa gaser och denna magknip kan i sin tur vara en bidragande orsak till koliken. Med en antikolikflaska så minskar du risken för det. Hemligheten ligger i ventileringen.

I en vanlig nappflaska utan ventilering så uppstår det ett vakuum i flaskan när ditt barn dricker. Det gör att barnet måste släppa dinappen med jämna mellanrum för att det ska komma in luft i flaskan. Tack vare ventileringen i MAM Easy Start Anti Colic så bildas inget vakuum. Det gör att din son eller dotter kan fortsätta att dricka ur flaskan och dricka lugnt och avslappnat i sin egen takt. Förutom att det minskar mängden luft ditt barn sväljer är det också är det mest naturliga sättet att dricka. 

4 andra tips för flaskan

·      För ditt barn handlar matningen lika mycket om närhet som om mat. Därför är den fysiska kontakten hud mot hud extra viktig för barnen under den här stunden. Ha gärna barnet nära dig i famnen, ha ögonkontakt och låt barnet få den tid som behövs för att äta i lugnt och ro.

·      Både vid amning och vid flaskmatning kan det vara bra att inte truga i bröstet eller dinappen i munnen. Låt barnet istället gapa och ta ett eget grepp. Du kan prova att stryka bröstvårtan, dinappen eller ett finger vid kinden på barnet – då vänder barnet ofta dit huvudet själv och söker efter maten.

·      Om du vill att barnet ska släppa taget, till exempel om barnet har ett felaktigt tag, så kan du försiktigt sätta in ditt lillfinger i barnets mungipa. Då kommer det in luft, barnet släpper greppet och ni kan börja om igen.

·      Om barnet får mat i flaska så är det bra om du vinklar flaskan något så att dinappen alltid är fylld med vätska. Det minskar risken att barnet sväljer luft. 

Se videon nedan!
Textstorlek 1 2 3

Innehåll