Publicerad 14 December 2016

Fotograf:

familjeliv i samarbete med hsb Därför är det smart att bospara

Genom att spara till barnen ger du dem en grundplåt inför framtiden. Med ett bosparande slår du dessutom två flugor i en smäll, genom att både spara och ställa barnen i bostadskö redan från ung ålder. Här får du lära dig allt om det dubbla sparandet.
Varför ska jag bospara?
Att bospara är som ett vanligt sparande fast du samtidigt står i bostadskö. Att långsiktigt spara till en framtida bostad är något fler och fler rekommenderar idag. När du bosparar får du dessutom bosparpoäng under tiden som du ser ditt kapital växa. Samtidigt fungerar ditt bosparande precis som vilket sparkonto som helst – och du kan givetvis använda dina sparade pengar till vad du vill om du bestämmer dig för att sluta bospara.

Hur mycket ska jag bospara?
Det finns inget rätt eller fel. Spara lite varje månad eller sätt in engångsbelopp vid födelsedagar och högtider. Hos HSB kan du få max få 5 bosparpoäng/månad vilket motsvarar ett sparande på 500 kr. Sätter du in mer kommer överskottet att generera nya bosparpoäng under kommande månader.

Vad är fördelarna med att bospara, jämfört med att spara på annat sätt?
Fördelen med att bospara är att du ”slår två flugor i en smäll ” – du sparar pengar och står i bostadskö. I HSB får bospararna möjlighet till två förturer, för det första till HSBs nybyggda bostäder och för det andra även till ca 25 000 hyresrätter i hela landet. Du kan välja att bospara i tre sparformer: Bosparkonto, Fasträntekonto eller i etiska fonder.

När ska jag börja bospara åt barnen?
Man kan börja spara till sina barn/barnbarn redan när de är små. Ett mindre belopp i månaden ger ett bra kapital när det är dags att flytta. Och det är dessutom bra att vara ute i god tid eftersom det inte går att spara till sig bosparpoäng retroaktivt. Ett bosparande i HSB kan du även överlåta inom familjen.

Läs mer på hsb.se/bospara

Swedbank är kontoförande bank för HSBs bosparande. Enligt beslut av Riksgälden omfattas HSB Bosparkonto och HSB Fasträntekonto av den statliga insättningsgarantin. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 950 000 kr. Riksgälden betalar ut ersättning inom 7 arbetsdagar från den dag banken försatts i konkurs eller Finansinspektionen beslutat att garantin ska träda in.
Textstorlek 1 2 3

Innehåll