Publicerad 22 December 2016

Fotograf:

familjeliv i samarbete med cyperns turistråd Solsäkra Cypern är barnfamiljens favorit

Långgrunda stränder, turkost vatten och 325 soldagar om året.  Men också barnklubbar, prisvinnande äventyrs- och vattenparker samt en gemytlig och gästvänlig befolkning. Inte undra på att Cypern är en favorit hos barnfamiljerna…
Medelhavsön Cypern har länge varit ett populärt resmål för barnfamiljer. Och kanske är det inte så konstigt. För här finns inte bara allt en härlig medelhavspärla kan erbjuda, i form av långgrunda stränder och paradisiska små vikar. Cypern bjuder även på en rad roliga aktiviteter som garanterat underhåller barnen.

En av världens tolv bästa vattenparker

Äventyrs- och vattenparkerna är bland de mest populära utflyktsmålen. För familjer som semestrar i Agia Napa, Protaras eller Larnaka, är Agia Napa ”Water World” något som inte bör missas. Vattenparken rankas som en av världens tolv bästa av CNN och är uppbyggd efter den grekiska mytologin. Här finns bland annat åkattraktionen ”Drop to Atlantis” som garanterat ger barnen en upplevelse de kommer att prata om långt efter semestern.

”Fasouri Watermania” som ligger strax utanför Lemesos har tidigare utnämnts till Europas ledande vattenpark i World Travel Awards. Parken har Europas största vågpool och 21 olika attraktioner. Till och från Lemesos och Pafos turistområde kör bussar i perioden maj till oktober.

Sist men inte minst ”Aphrodite Waterpark” som fått sitt namn efter kärlekens och skönhetens gudinna Aphrodite som enligt legenden föddes strax utanför Pafos.  Parken stoltserar med den största ”rafting” attraktionen för familjer i Europa och det finns också en unik mini vattenpark för de minsta barnen.

Papegojor och tivoli

En annan temapark som är väldigt populär hos barn är Pafos Zoo.  Här ryms en av världens största privata fågelsamlingar med bl.a. exotiska papegojor, flamingos, svanar, strutsar, rovfåglar, ugglor m.m.  Bland djuren finner man zebror, giraffer, gaseller, tigrar och flera primater. Det finns även ett mini-zoo i området där barnen kan klappa djuren.

Vill ni bekanta er med Cyperns förhistoriska djurliv är ett besök på det naturhistoriska museet i Larnaka ett populärt utflyktsmål, särskilt uppskattat av de lite äldre barnen.

Centralt i Agia Napa ligger ”Paliatsos Lunapark”, ett tivoli för både små och stora barn. Här finns allt från go-karts och snälla karuseller till nervkittlande Booster och Sling-Shot.

Efter en heldag kanske föräldrarna vill ha en stund för sig själva? Många hotell har förstås barnklubbar för de minsta men även aktiviteter för tonåringen. En del hotell erbjuder dessutom barnpassning med särskilda lekrum, pooler och restauranger för barnen. 

Att resa runt på Cypern är enkelt och korta avstånd gör det möjligt för familjer att göra flera aktiviteter på en och samma dag.  Med spännande utflyktsmål, god mat, attraktioner och fantastiska stränder är det inte konstigt att Cypern ses som det perfekta resmålet för hela familjen! 

Läs mer om Cypern här www.visitcyprus.com

Vinnaren av ett presentkort till ett värde av 15 000 kr för en Cypernresa under 2017 hos Apollo, TUI, Ving eller Airtours blev:

Anna Henriksson från Östhammar.


Textstorlek 1 2 3

Innehåll