Publicerad 1 June 2017

Fotograf:

i samarbete med villervalla Kläder för barn – på riktigt!

Villervalla gör barnkläder som de borde vara – tåliga, snygga, bekväma och till största delen ekologiskt tillverkade. Dessutom passar alla plagg både flickor och pojkar, och de finns i regnbågens alla färger.
– Vi tycker att barn passar i alla färger, så enkelt är det. Kläderna går att mixa och matcha över hela sortimentet och passformen är gjord för att passa både killar och tjejer. Dessutom är plaggen tillverkade med omsorg och varsamhet genom hela produktionsprocessen, säger Villervallas VD Hanna Håkansson.

Omsorg och varsamhet är knappast heller bara tomma ord för Hanna och Villervalla. Plaggen innehåller till exempel inga giftiga eller hormonstörande ämnen. Det har man säkerställt genom att testa all produktion hos ett oberoende testföretag. De flesta plaggen är dessutom ÖKO-TEX-certifierade – det garanterar att barnen inte klär på sig kläder som skadar miljö eller hälsa.

Ekologiskt och socialt ansvar

De flesta av Villervallas plagg är också ekologiskt producerade. Och om barnens hälsa och miljön är viktiga hörnstenar i Villervallas kläder, så är socialt ansvar minst lika viktigt. Leverantörerna är certifierade enligt koder som garanterar goda arbetsvillkor och rimliga löner.

 – Vi på Villervalla vill gärna hjälpa till på alla sätt vi kan. Det gör vi också genom att skänka Villervallakläder till barnhem med hjälp av noga utvalda samarbetspartners. I våra butiker har vi dessutom återkommande "avrunda uppåt"-kampanjer där vi, tillsammans med våra kunder, skänker pengar till olika organisationer. Barncancerfonden, UNHCR, Missing People, Läkare utan gränser och Svenska Downföreningen är några av organisationerna vi samarbetar med.

Villevalla_event-klader-640

Sist men absolut inte minst är Villervalla också måna om alla barns lika värde.

– Därför har vi med barn med olika bakgrunder och förutsättningar i våra kataloger. Vi har själva upplevt detta som väldigt positivt och ser fram emot att utveckla det ytterligare under kommande säsonger.

Villervalla tillverkar helt enkelt kläder för barn, och med en tanke på barn över hela världen. Det är vad de menar med kläder för barn – på riktigt.

Läs mer om Villervallas barnkläder här!
Textstorlek 1 2 3

Innehåll