Publicerad 3 July 2017

Fotograf:

i samarbete med amf-fonder ”Frans har 550 000 kronor när han fyller 18!”

Ann Söderlund vill att barnen ska få en bra start på vuxenlivet – och en chans att vara lika äventyrliga som Pippi Långstrump.
Relaterat

Fakta

Börja spara i dag!

När man sparar långsiktigt i fonder är låga fondavgifter extra viktigt. Börja spara i AMF:s prisbelönta fonder som är utformade för långsiktigt sparande. De har låga avgifter, hållbara investeringar och hög rating hos det oberoende utvärderingsföretaget Morningstar.
KLICKA HÄR!

Efter att Ann Söderlunds föräldrar ”råkat” spendera pengarna de sparat åt henne på en ny tvättmaskin bestämde hon sig. Hennes egna barn skulle ha ett bra startkapital när de gav sig ut i vuxenlivet.

– När jag som nybliven 18-åring frågade om ”mina” sparpengar så såg mina föräldrar väldigt oförstående ut – som om ett UFO just landat i trädgården, haha. Idag kan vi skratta åt det, men jag vill att alla mina barn faktiskt ska ha en påse guldpengar när de fyller vuxna.

Anns uppväxt var härlig, bohemisk och kärleksfull. Hennes pappa spenderade sina pengar och de äventyrade och reste. Men då och då var det jobbigt att leva efter mottot "ibland är det tårta och ibland är det knäckebröd".

Fonder som gör äventyren möjliga

– Även om det är kul att leva Pippi Långstrump-liv så känns det mycket bättre i magen om man adderar en viss gnutta Prusseluskan. Men man måste också acceptera vem man är. Pippi-Ann kan man inte sudda ut så lätt. Jag vill resa, leva och leva ett härligt liv med mina älskade ungar! Det är därför man måste täcka upp. Bakom, framför och i mitten.

Så Ann täcker upp genom att spara i fonder till alla fem barn. Varje månad växer säckarna med guldpengar och de har många år på sig att växa färdigt.

– Kappsäckarna fylls på om man bara är smart och ligger några steg före. Dessutom har mina barn en fördel. De har hela livet framför sig. Frans är åtta månader och om jag sparar hans barnbidrag varje månad har han 550 000 guldkronor när han fyller 18.

När Ann och hennes äventyrlige pappa nu sitter och pratar om barndomen, så skrattar de åt alla galna minnen. Men de passar också på att göra en lista om vad de drömmer om för sina barn och barnbarn. Här nere ser du hur den ser ut!

Ann Söderlunds och morfar Görans önskelista för barnen

1. Ett startbidrag när de flyttar hemifrån och ska klara sig själva. Att kunna ha ett eget hem att alltid återvända till när man varit på äventyr är det bästa som finns!

2. Kunskap att själva ta ansvar för sitt liv och sina guldpengar.

3. Studier. Gärna i spännande länder med annan kultur. 

4. Att våga tänka utanför boxen. Att själva ta reda på vad som gör just dem lyckliga och trygga.

5. Ett spännande och innehållsrikt liv!

6. En plats att älska. Som vi har Gotland där alla får plats och kan återvända till för att få styrka och energi och kärlek!


Hur ser din önskelista för dina barn ut?
Textstorlek 1 2 3

Innehåll