Publicerad 10 July 2017

Fotograf:

i samarbete med amf fonder ”Jag vill lära mina barn värdet av pengar”

Tilde Fröling vill att hennes barn ska bli bättre på att spara än hon själv var.
Relaterat

Fakta

Börja spara i dag!

När man sparar långsiktigt i fonder är låga fondavgifter extra viktigt. Börja spara i AMF:s prisbelönta fonder som är utformade för långsiktigt sparande. De har låga avgifter, hållbara investeringar och hög rating hos det oberoende utvärderingsföretaget Morningstar.
KLICKA HÄR!

När Tilde Fröling växte upp var hennes morfar den stora idolen. Han var allt en morfar ska vara.

 – Morfar var snäll, generös, ödmjuk, nyfiken, varm, rolig, stilig och otroligt ordningsam med sina pengar. Absolut inte snål, men det var ordning på torpet. Han lärde mig allt det viktiga om livet, men det där med pengarna gick inte in. Slösa var mitt förnamn på den tiden, säger Tilde.

När Tilde fyllde 18 fick hon en summa pengar av sin mormor och morfar, pengar de hade sparat åt henne i många år. Men ”Slösa Fröling” gjorde skäl för sitt namn, hade roligt och gjorde av med alla pengar. Som så många andra 18-åringar har gjort.

– I dag har jag förstått vad morfar försökte lära mig. Jag har förstått hur viktigt det är att spara, att ha en buffert och att inte skuldsätta sig. Jag älskar fortfarande att slösa, men jag har blivit så mycket bättre. Nu försöker jag göra som morfar och lära mina egna barn hans lektioner – värdet av pengar och att spara och längta efter det man vill ha. Och att inte ta saker och ting för givet.

Sparar – för att lära barnen att spara

Därför sparar Tilde varje månad pengar till sina barn Mingus och Marley – och till sig själv. Så att de kan resa och köpa saker de verkligen behöver – och så att de kan förstå känslan av att på egen hand spara ihop till något värdefullt.

– Jag vill ge mina barn världens bästa framtid. Jag vill ge dem verktygen för att själva kunna uppfylla sina drömmar. Pengarna vi sparar nu kan hjälpa dem att plugga utomlands, ta körkort eller kanske till och med vara första steget till en egen lägenhet. Men det handlar inte bara om det – lika mycket vill jag att de ska få chansen att bli lite vettigare än vad jag var när jag fyllde 18.

”Så att de kan förstå känslan av att på egen hand spara ihop till något värdefullt”
Textstorlek 1 2 3

Innehåll