Publicerad 23 August 2017

Fotograf:

I samarbete med Boomerang Barnkanalen som älskar djur

Nästan alla tecknade program på barnkanalen Boomerang har djur i huvudrollerna, från nostalgiska klassiker som Tom & Jerry till mängder av nya spännande program. Och det finns goda skäl till det – studier visar nämligen att barnen kan känna sig tryggare när djur är i ”närheten”.
Relaterat

Fakta

Gå in på Boomerang här för att kolla vilka djurkaraktärer ni är i er familj – kanske Scooby Doo, Jerry eller någon helt annan!

”Hur glada skulle inte era barn bli över det?”

Mer än hälften av barnen i Boomerangs studie svarar att familjens husdjur är deras bästa vän. Var fjärde förälder säger också att husdjuren fått familjemedlemmarna att komma varandra närmare. Så varför inte fokusera på djuren även i TV-tablån? Så tänkte Boomerang. Genom att samlas framför TVn för lite familjetid – och titta på björnarna, hundarna, pingvinerna, katterna och alla andra favoritkaraktärer – kan barnen få bli omgivna av både familj och sina bästa vänner djuren.

Djur får oss att skratta

Mer än hälften av dem som deltog i studien berättade också att de skrattar åt och med sina husdjur varje dag, när våra älsklingsdjur leker, studsar runt och har kul. I stort sett alla barn och vuxna skrattar med sina hundar och katter varje vecka. Djur är kul, helt enkelt. Det har Boomerang tagit fasta på, och humorn i programmen speglar hur våra husdjur glädjer oss även i verkligheten.

Ert djur kan bli veckans husdjur

Och det är inte bara tecknade husdjur som syns på Boomerang. Även familjens älskade vovve (eller pingvin om man nu har en sådan) kan tävla om titeln veckans husdjur. Genom att ladda upp en bild på sitt husdjur kan er familj vinna titeln och ert djur kommer då att visas på Boomerang under veckan. Hur glada skulle inte era barn bli över det?
Textstorlek 1 2 3

Innehåll