Publicerad 5 October 2017

Fotograf:

i samarbete med polarbröd Koppla av och koppla ner med Polarbröd

Eftersom vi ständigt är uppkopplade – både mentalt och mobilt, har Polarbröd skapat ett unikt tillfälle för dig att umgås ute i naturen på ett fullständigt kravlöst vis.
När hade du en ”Polarstund” senast? En sådan stund innebär att ni på ett kravlöst sätt umgås med nära och kära i naturen, något som Polarbröd har gjort möjligt i över 40 år tillsammans med skolklasser och familjer på skogsutflykter. De vill nu slå ett slag för det enkla i livet, med sin kampanj ”Välkommen ut”, när en skogspromenad utan mobiltelefon i dagens digitaliserade samhälle snarare är ett undantag än en regel.   

polarbröd-topp-640

Med anledning av att vi ständigt är uppkopplade – både mentalt och mobilt, har Polarbröd nu utvecklat en rad rörelseövningar som kan sättas ihop till en äventyrsbana ute i naturen, för att locka fler till att koppla ner sig från diverse skärmar och ha en rolig stund tillsammans i det fira. Rörelserna, som är anpassade efter det som finns ute i naturen, tränar såväl kropp som knopp och har tagits fram ihop med rörelseexperterna Susanne Wolmesjö och Johan Andreasson.

Övningarna tränar såväl kroppskännedom som rörelseförmåga, och främjar även våra kognitiva förmågor som vi behöver för att koncentrera oss, planera, minnas och tänka. Vi tränar också vår perception, förmågan att lyssna, se och känna i dessa övningar.

Lördagen den 30 september arrangerar Polarbröd tillsammans med organisationen ”Hej Främling” en kostnadsfri familjedag ute i naturen i Anna Lindhs Park i Stockholm, klockan 13-15.

Där kommer både stora och små få prova på äventyrsövningar ute i naturen. Förutom att det kommer att bjudas på goda smörgåsar från Polarbröd, finns rörelseexperten Johan Andreasson på plats för att coacha. Organisationen ”Hej Främling” startade 2013, och har sedan dess hjälpt nyanlända att upptäcka och uppleva den svenska naturen tillsammans med etablerade svenskar. Här existerar inga språkliga eller kulturella barriärer, utan nya människor möts och umgås på ett helt naturligt sätt – i naturen!

Kika på klippet nedan och följ med när Polarbröd och ”Hej Främling” hade en härlig dag till sjöss tillsammans!
Textstorlek 1 2 3

Innehåll