Publicerad 2 October 2017

Fotograf:

i samarbete med otrivin Så håller du barnens höstförkylningar i schack

Semestern är förbi, förskola och dagis är igång och rutinerna börjar så smått återgå till det vanliga. Att barnen samlas i större grupper igen, brukar ofta göra att förkylningingssymtomen ploppar upp precis som höstens svampar i skogen.
Relaterat

Fakta

Otrivin utan konserveringsmedel 0,5 mg/ml nässpray är ett receptfritt läkemedel för nästäppa vid förkylning och akut bihåleinflammation som innehåller xylometazolin. För barn 1-12 år. Bör ej användas längre än 10 dagar i följd. Läs bipacksedeln noggrant. GlaxoSmithKline Consumer Healthcare A/S, se.gsk.com. Aug 2017,  CHSE/CHOTRI/0020/17

Vad ska man då tänka på för att undvika höstförkylningen? Att det går virus på skolan och förskolan är förstås omöjligt att förhindra. Därför är det extra viktigt att hålla en god hygien, och då speciellt handhygienen. På förskolan hjälper lärarna ofta till med sådant, men de lite äldre barnen i skolan kanske inte själva tänker på att tvätta händerna efter rasten. Påminn gärna barnen om detta!

Hösten hör rusket till, och att bli blöt vid utelek är närmast en regel snarare än ett undantag. Barnen ska byta om till torra kläder direkt när de blivit blöta, och inte heller gå runt med blöta strumpor och skor. Ta hellre med för många ombyten än för få till förskola och skolan! Ett par bra stövlar är dessutom höstens bästa vän. Blöta kläder i sig gör dock inte att barnen automatiskt blir förkylda. 

Men i ärlighetens namn, är faktiskt risken hög att barnen blir förkylda ändå, hur mycket man än försöker förebygga. Det brukar däremot inte stoppa dem från att vilja leka loss i vattenpölarna, samla rödoreangea löv och gå på skogsutflykter. En bra nässpray hjälper snoriga barn att andas normalt, trots förkylning.
Otrivin utan konserveringsmedel 0,5 mg/ml kan användas redan från att barnen är 1 år till 12 års ålder, och verkar i upp till 10 timmar. Låt inte en höstförkylning stoppa barnen från att andas frisk luft, testa Otrivin nässpray om barnen är täppta och de kan försätta att leka ute i höst.
Textstorlek 1 2 3

Innehåll