Publicerad 15 January 2018

Fotograf:

4 av 5 kvinnor lider av PMS-besvär – så kan de lindras

4 av 5 kvinnor lider av PMS-besvär i samband med sin menstruation. Visste du att det finns över 150 olika PMS-symptom som både kan vara fysiska och psykiska? Här får du läsa om dem och få tips på hur du kan lindra besvären. 
PMS står för premenstruellt syndrom och är ett samlingsnamn för en rad symptom som kvinnor kan få i samband med mens. Här är några olika symptom:

Fysiska symptom:

- Huvudvärk

- Uppblåsthet

- Ömhet i brösten

- Trötthet

- Sömnlöshet

- Hudproblem

Psykiska symptom:

- Oro och ångest

- Glömskhet

- Orkeslöshet

- Humörsvängningar

- Matbegär

Symptomen kan ha en betydande inverkan på vardagen och livskvaliteten. Trots det ser många kvinnor sin PMS som en oundviklig del av den månatliga cykeln och som något som de inte kan göra något åt. Det behöver dock inte vara så då det finns hjälp att få. 

Varför får vi PMS och hur kan besvären lindras?

Anledningen till varför vi vår PMS är inte helt klarlagd ännu. Länge har man trott att det beror på en hormonell obalans under menscykeln, men nyare forskning menar att det snarare handlar om en överkänslighet i hjärnan för de ämnen som bildas när hormonet progesteron bryts ner. 

cleanmarine

Olika kvinnor lindrar sina PMS-besvär på olika sätt. För många blir det bättre av att lägga en värmedyna på magen medan det för andra blir bättre av en varierad kost. Fysisk aktivitet ger också en positiv effekt för många. Men om ingenting hjälper och besvären fortsätter så kan man ta Cleanmarine® For Women. Det är ett naturligt tillskott som innehåller, förutom krillolja (omega-3), ingredienser som rosmarinolja, sojaisoflavoner, vitamin D3 och B-vitaminer, som alla är centrala för att bidra till lindring av PMS-symptom. Erfarenhetsmässigt är det de kvinnor med svårast symptom som upplever störst lindring med Cleanmarine® For Women och även om man upplever effekt redan efter några få veckor, nås den optimala effekten efter ca tre månader. Nedan ser du vad kvinnor som Cleanmarine® For Women upplevt för effekter.

stat


Källa: Wakeman, An open-label pilot study to assess the effectiveness of krill oil with added vitamins and phytonutrients in the relief of symptoms of PMS, Nutrition and Dietary Supplements 2013:5 17–25.

Vill du läsa mer om PMS och Cleanmarine® For Women? Då kan du göra det på klicka här!

I annonssamarbete med Cleanmarine®

cl


Textstorlek 1 2 3

Innehåll