Publicerad 12 March 2018

Fotograf:

Skonsammare tvättning i 6 steg

Det finns några få saker i livet som inte går att komma ifrån. Att exempelvis äta, sova… och tvätta! Att tvätta är liksom något oundvikligt, och den där evigt växande tvätthögen går faktiskt inte att komma ifrån oavsett om ni är en, två eller sju personer i hushållet. Att tvätta är helt enkelt en naturlig del av livet… så låt det vara det!
Här är 6 viktiga tips för att tvätta skonsamt!

1. Jämför

Ofta köper man tvätt- och sköljmedel på gammal vana och tänker inte så mycket på vad det är man faktiskt köper. Precis som när du väljer den perfekta avokadon i grönsaksdisken; ta en minut nästa gång och jämför – finns det kanske ett bättre och mer skonsamt alternativ för syftet du ska använda det för.

2. Skonsamhet  

Känslig hud påverkas inte bara av hudvårdsprodukter, utan även ditt tvätt- och sköljmedel. Har du eller någon annan i familjen känslig hud eller allergi – se till att ni använder produkter som är skonsamma mot just huden.

3. Oparfymera mera! 
Tvätta oparfymerat så minskar du risken för att du eller någon annan i din familj får en reaktion. Neutrals tvättmedel innehåller inte parfym eller färgämnen, för att minska risken för allergi och överkänslighet. 

4. Skölj en extra gång

Om du eller någon i familjen är känsliga, kör en extra sköljning under tvättprogrammet för att undvika tvättmedelsrester på kläderna.

5. Och på tal om skölj… 

... du behöver inte skippa sköljmedel! Många tror att sköljmedel är dåligt för plaggen men det finns många fördelar att använda sköljmedel. Det gör kläderna mjuka, minskar slitage, hjälper till att bevara plaggets färg och form. Dessutom gör det kläderna lättare att stryka och motverkar statisk elektricitet! Har man känslig hud är det är viktigt att välja rätt sköljmedel, välj gärna ett oparfymerat sådant – som exempelvis Neutral.

6. Tvätt före användning

Barn växer snabbt ur kläder och behöver nytt. Var dock noga med att tvätta plaggen innan de används, speciellt om barnen har extra känslig hud. Det kan nämligen finnas kvar kemikalier på nya kläder som kan irritera huden, vilket vi såklart vill undvika.


I samarbete med Neutral

neutral

Textstorlek 1 2 3

DETTA VILL DU INTE MISSA!

Innehåll