Publicerad 16 April 2018

Fotograf:

Hudvårdsrutin för din bebis – 4 viktiga steg

Bebiseksem och torr hud är vanligt förekommande under barnets första år. Precis som för oss vuxna är det viktigt att hitta en välanpassad hudvårdsrutin (om än något enklare) för din bebis. Svår klåda och eksem kan nämligen bland annat leda till sömnproblem hos barnet. Här listar vi 4 viktiga steg för en bra hudvårdsrutin.
Bad

Bada ditt barn i ljummet vatten (34-37°C) cirka 10 minuter varje dag för att hålla huden ren och återfuktad. På bebisar räcker det att göra rent med bara vatten. Var extra noggrann med att tvätta just kring bebisens hudveck (under armarna, i halsvecken under hakan, bakom öronen och i ljumskarna). När du tvättar bör du använda en mjuk tvättlapp fuktad med vatten.

Badda torrt

En bebis känsliga hud bör baddas torr efter bad med mycket mjuka handdukar. Se även till att handdukarna som du använder är rena och tvättade med snälla, oparfymerade tvättmedel. 

Smörja in 

Se till att hålla din bebis hy återfuktad och mjuk genom att smörja in med en mild oparfymerad babyolja och/eller mjukgörande kräm. Här rekommenderar vi Propyless lättabsorberade och mjukgörande hudlotion som finns att köpa på alla apotek. Denna lotion är lätt att smörja in och verkar både skyddande, återfuktande och fuktbindande på din bebis hud. Dessutom svider den ingenting utan är mild och snäll mot huden.

Propyless har dokumenterad effekt på torr hud och eksem på både vuxna och barn från 0 år. Krämen stryks på vid behov eller dagligen efter att din bebis varit i kontakt med vatten. Stryk på och massera in emulsionen så att huden känns fuktig och mjuk.

Propyless kan vid behov även förskrivas av läkare eller BVC-sjuksköterska.

Klicka här för att läsa mer om Propyless.

Undvik vissa produkter

Du känner säkert till att vissa tvättmedel och tvålar kan resultera i utslag och irritation på huden. När det kommer till bebisar är det ännu viktigare att se till att du använder doftfria tvättmedel och tvålar. Undvik även ylle och syntetmaterial i kläder.


Propyless kan användas för fler personer i familjen!

Inte nog med att Propyless behandlar och motverkar eksem på din minsta så är krämen minst lika effektiv på äldre barn och vuxna. Läs följande artikel Känslig bebishud eller skäggig haka - här är produkten som passar hela familjen  för att läsa mer om hur Propyless kan göra underverk för hela familjen.


I samarbete med Propyless

Propyless (propylenglykol) är en mjukgörande emulsion för behandling av torr hud av olika slag. Propyless får inte appliceras i hörselgången eller på brännskadad hud. Receptfritt läkemedel. Läs bipacksedeln noga. www.trimb.com Trimb_Propyless_1803_03.


prop
Textstorlek 1 2 3

Innehåll