Publicerad 26 April 2018

Fotograf:

Så många barn och ungdomar i Sverige drabbas av atopiskt eksem

Atopiskt eksem är den vanligaste kroniska hudsjukdomen hos barn och unga. Besvären innebär att man får torra, röda och kliande utslag på huden. För att lindra och reparera den skadade hudbarriären bör man hela tiden hålla huden mjuk och återfuktad. Propyless är en välbeprövad mjukgörande hudlotion med dokumenterad effekt vid torr hud och eksem.
Statistik

Omkring 20 procent av alla barn i Sverige drabbas av atopiskt eksem och cirka 30 procent av alla ungdomar i övre tonåren har eller har haft atopiskt eksem. Dessa besvär ökar markant i västvärlden. Hos mycket små barn är besvären vanliga på kinderna och i blöjområdet och från två års ålder brukar de sätta sig i arm- eller knävecken. Hos unga vuxna och vuxna sätter sig oftast eksemen i ansiktet, runt ögonen eller på händerna. De flesta vuxna med atopiskt eksem har haft besvär även som barn.


shutterstock_279539993


Lindra besvären med receptfria läkemedlet Propyless

Du som lider av atopiskt eksem eller har ett barn som gör det vill troligtvis använda en produkt som är kliniskt prövad. För att huden ska vara mjuk och välmående behöver den innehålla en viss mängd vatten och fett. Dessa ämnen stärker och reparerar en skadad hudbarriär så att huden inte blir torr, stram och fnasig. Torr hud kan nämligen lätt bli irriterad och ömtålig, vilket i sin tur kan leda till just klåda och eksem.

Hudkrämen Propyless innehåller det verksamma ämnet propylenglykol, som binder vatten och gör att huden lättare kan behålla fukt. Den innehåller även fett (9%) som ser till att huden blir mjuk och smidig igen. Propyless kan även vid behov förskrivas av läkare eller BVC-sjuksköterska.

Propyless är dessutom godkänd för alla åldrar (från 0 år).

Läs mer och beställ Propyless här!


prop


Propyless (propylenglykol) är en mjukgörande emulsion för behandling av torr hud av olika slag. Propyless får inte appliceras i hörselgången eller på brännskadad hud. Receptfritt läkemedel. Läs bipacksedeln noga. Trimb_Propyless_1803_03.

www.trimb.com

Textstorlek 1 2 3

Innehåll