Publicerad 4 May 2018

Fotograf:

Redaktionen testar Middagsfrid ”Originalkasse”

Jag har alltid varit nyfiken på att testa att laga mat utifrån en matkasse och tycker att konceptet är så otroligt smart, ändå har det konstigt nog inte blivit av. Detta beror förmodligen till stor del på min ovana i köket och rädsla för att göra fel. Det har även funnits en förutfattad tro hos mig att maträtterna i en middagskasse tar betydligt längre tid att laga ände enkla rätterna jag brukar göra. Därför kändes det definitivt som en utmaning när jag skulle få testa på Middagsfrids Originalkasse (med rätter för hela veckan). Medan barnen jublade över två matkassar fulla med spännande matvaror fick jag snarare fjärilar i magen.
Efter att ha fått ett sms om leveranstid levererades matkassen snabbt och smidigt hem till min dörr. Tillsammans med matvarorna fanns det en broschyr med recepten på. Alla måltiderna lät mycket goda så vi valde att följa broschyrens förslag kring uppdelningen av recept dag för dag. 

Dag 1. Smörstekt torsk med varm dillsås och pressgurka

1

För mig som inte är van i köket var det mycket uppskattat att ha en tydlig ”instruktionsbok” där det stod exakt vilka varor som behövdes plockas fram, vad som kunde förberedas innan och specifikt hur jag skulle gå tillväga. Detta gjorde att jag till och med lagade rätten på kortare tid än den tillagningstid som stod i receptet! Resultatet blev dessutom gott och barnen tyckte särskilt mycket om den varma dillsåsen som de dränkte potatisen i.


Dag 2. Persiljebiffar med varm grönsaksröra  

2

Denna rätt var den enda mina barn inte jublade högt över när jag läste upp men när det var dags för servering var det inga som helst bekymmer och hela familjen åt glatt. I denna rätt gjorde jag två såser, en där det var vitlök med i såsen och en där det inte var det eftersom barnen inte lärt sig tycka om vitlök. Jag valde även att ha bulgur som gryn eftersom det är en favorit. Enkelt och supergott!


Dag 3. Enchiladas med yoghurtsås och majssallad (veckans snabba)

3

Det här var veckans storfavorit för alla i familjen. Vanligtvis brukar vi äta tacos och enchiladas med kött i någon form, så det var spännande att testa sojafärs för första gången. Jag sa ingenting till barnen om detta för att se om de märkte någon skillnad, vilket det inte gjorde. Den här rätten gjorde att det kändes som fredag mitt i veckan!


Dag 4. Tonfiskbiffar med rostad potatis och coleslaw

4

Även denna rätt gick snabbt att laga och blev god. Barnen älskade sötpotatisen! Här fick vi även mycket mat över så att jag och min man hade med matlåda dagen efter.


Dag 5. Marinerad kycklingfilé med citronrisotto och brynt smör (veckans helgmiddag)

5

Den här rätten var den som var mest utmanande för mig och min man att laga. Gissa om vi kände oss som mästerkockar när resultatet blev fantastiskt! Att få avsluta jobbveckan med att laga en sådan här lyxmåltid var en fröjd. Jag var tveksam till om barnen skulle tycka om risotto då de inte ätit det någon gång tidigare men den gjorde succé. Citronen i risotton och det brynta smöret till rätten var det som tog det hela till en ny nivå. Rätten tog cirka 40 minuter för oss att laga, alltså lite längre än de andra rätterna, men det var det så värt!  


Summering: Det första som slog mig när jag skulle sätta mig ner och summera veckan som gått var varför jag inte använt mig av Middagsfrids matkassar tidigare?! Barnen tyckte kassen var både spännande och god, den gjorde att jag sparade massor av tid – och som grädde på moset var alla rätter otroligt goda. Hela familjen fick en varierad och hälsosam kost som höll oss mätta och belåtna hela veckan. Bäst av all tycker jag var att både jag och barnen utvecklades i köket tillsammans och lärde oss att laga flera olika rätter som vi aldrig gjort tidigare. Nu ser vi fram emot vad som erbjuds i nästa veckas kasse!      

Är du sugen på att testa Middagsfrids originalkasse (5 middagar för 4 personer)? Just nu kan du köpa den till prova-på-priset 545 kronor. Klicka här för att läsa mer om kassen och beställ!

Textstorlek 1 2 3