Publicerad 7 May 2018

Fotograf:

5 tips för att behandla känslig hud

Om du eller någon i din familj har känslig och lättirriterad hud, vet du hur viktigt det är att vara noga vid valet av produkter. Starka ämnen såsom parfym och färgämnen kan lätt skapa en hudirritation, och detta gäller inte bara hygienprodukter och hudvård. Vad har vi egentligen närmast huden? Jo, kläder såklart! Därför är det minst lika viktigt att tvätt- och sköljmedlet ni använder är milt och snällt mot huden.
Här är 5 viktiga tips för dig med känslig hud, och hur du ska tänka kring tvätt av kläder!

1. Gör ett skonsamt val

Har du eller någon annan i familjen känslig hud eller allergi – tänk på att använda tvätt- och sköljmedel som är skonsam mot huden.

2. Tvätta alltid nyinköpta plagg

Tvätta alltid nyinköpta kläder innan användning för att säkerställa att eventuella kemikalier försvinner som kan ge upphov till hudirritation.

3. Parfymfria produkter

Om du har känslig hud rekommenderas du alltid att använda parfymfritt tvätt- och sköljmedel. Neutrals tvättserie är speciellt framtagen för personer med känslig hud, produkterna innehåller varken parfym eller färgämnen.

4. Sköljmedel ger mjukare känsla

Du kan använda sköljmedel för att göra kläderna mindre sträva, och därmed minska risken för att göra huden irriterad.

5. Kvalitetsmärkning

Titta efter Astma- och Allergiförbundets logga när du ska köpa dina tvättprodukter. Endast de produkter som godkänts i Astma- och Allergiförbundets test får en kvalitetsstämpel, vilket indikerar på att de är ett bra val för dig med känslig hud.

Neutrals produktserie rekommenderas av Astma- och Allergi-förbundet. Alla produkter är fria från parfymer och färgämnen och är särskilt utvecklade för känslig hud. De är fyllda av milda, effektiva ingredienser som rengör och vårdar dina kläder, dig själv och din familj.

Se hela Neutrals sortiment på neutral.se

I samarbete med Neutral

neutral
Textstorlek 1 2 3

Innehåll