Publicerad 12 July 2018

Fotograf:

Bästa familjeaktiviteten för att få extra klirr i semesterkassan

Nu är semestern nära, eller kanske till och med redan igång, och det är dags för roliga utflykter, resor och aktiviteter med familjen. Extra härligt hade det ju varit att kunna göra allt detta med lite extra klirr i kassan. Så varför inte starta semestern med aktiviteten ”rensa hemmet” och sälja prylar på Tradera?
Tradera kan du sälja i stort sett vad som helst, och allt ifrån teknik och böcker till kläder och leksaker. Tradera är känt som tjänsten där produkter köps och säljs genom auktioner, men det går faktiskt också att sälja produkter till fastpris. Det är helt gratis att annonsera på Tradera och du betalar bara först när varan blir såld, och då bara en procentsats av det totala försäljningsbeloppet. Till skillnad från många andra köp- och säljtjänster sköter försäljningen sig själv på Tradera, och du behöver inte ha kontakt med massa olika kunder utan bara med den som faktiskt vann auktioner alternativt köper varan först av alla till fastpris. Riktigt smidigt!

Så här går det till

De allra flesta har saker hemma som ligger och skräpar, inte används eller inte längre passar. Många av dessa saker har ofta ett andrahandsvärde som andra människor gladeligen vill köpa. Så när du hittar en pryl eller ett plagg hemma som du vill bli av med gör du så här:

1. Skapa ett konto på Tradera – det går snabbt och lätt (klicka här för att signa upp dig)
2. Klicka på ”skapa ny annons”
3. Ta några bilder på produkten du ska sälja (gärna i bra ljus och i olika vinklar)
4. Fyll i alla nödvändiga uppgifter som behövs om produkten
5. Välj vilket utropspris du vill att budgivningen ska börja på. Vill du sälja till fastpris sätter du det i detta steg
6. Välj hur länge du vill att annonsen ska ligga uppe samt hur frakt ska ske och publicera sedan annonsen!  

När din annons väl är uppe kan du enkelt följa budgivningen genom att få notiser i telefonen, via mail eller på hemsidan. Du får även notiser när varan blivit såld och när köparen har betalat. Då är det dags att skicka varan till köparen eller möt upp hen och lämna över den beroende på vilket fraktalternativ du valt. Nu har du en onödig pryl mindre och några kronor plus i semesterkassan!

Roligt och givande för hela familjen

Inte nog med att ni får extra klirr i kassan om ni säljer en produkt på Tradera – själva processen är rolig och spännande att följa och många gånger säljs varan för ett högre pris än ni väntat er. Det är dessutom ett mycket bra sätt för att få barn att förstå värdet i olika saker/prylar och att man måste få in pengar för att kunna spendera.

Genom att sälja och köpa varor via Tradera bidrar ni dessutom till ett hållbart samhälle. Att handla begagnat bidrar bland annat till mindre fabriksutsläpp och färre transporter som skadar miljön.

Så njut av att rensa bort saker som inte används, följa den spännande budgivningen och de extra kronorna som hamnar på kontot med hjälp av Tradera!

I samarbete med Tradera
Textstorlek 1 2 3

Innehåll