Publicerad 14 August 2018

Fotograf:

Sandra, 32: ”Mina söner lider av eksem – här är vardagstipsen som hjälper”

Sandras två söner lider av eksem, precis som väldigt många andra barn. Som komplettering mot det eviga smörjandet, försöker de undvika att ytterligare irritera huden – genom att välja rätt tvättprodukter. Här är hennes tre bästa vardagstips till familjer som har känslig hud!
Tips 1: Alla produkter måste vara skonsamma

Med barn som har eksem behöver man verkligen tänka på att bara använda produkter som är snälla mot huden. Och då menar jag alla produkter som nuddar huden. I och med Noah och Elton är två aktiva killar som inte är rädda för att smutsa ner sig, måste deras kläder tvättas med ett effektivt men milt tvättmedel för att inte förvärra deras eksem, säger Sandra.

Därför använder vi enbart tvätt- och sköljmedel som är fritt från parfym och färgämnen. Neutrals tvättserie är en solklar favorit som vi hållit oss till i många år nu!

Tips 2: Tvätta plagg och sängkläder innan användning

Barn med känslig hud kan reagera på kemikalier som finns kvar på nya plagg och sängkläder sedan tillverkningen. Därför tvättar jag alltid det som är nytt innan det kommer i kontakt med killarnas hy, just för att försäkra mig om att de inte ska få en hudreaktion, säger Sandra. Både jag själv och resten av familjen älskar dessutom hur mjuka kläderna och lakanen känns efter att ha tvättats med Neutrals sköljmedel!

Tips 3: Gör det roligare att tvätta!

Visst kan tvätthögen kännas övermäktig och oändlig ibland, men där har jag ett knep för att få det är kännas lite roligare att vistas i tvättstugan; jag sätter på en ljudbok eller musik på hög volym när jag tvättar! Då glömmer jag nästan bort vad det är jag faktiskt gör och fokuserar på annat. När jag har musik på i högtalare brukar jag dessutom välja något som jag vet att barnen gillar, så brukar de vilja komma in och hjälpa till lite grann. Vilken 5-åring skulle inte vilja hoppa runt i klädhögar till Samir och Viktor?


I samarbete med Neutral 

neutral
Textstorlek 1 2 3

DETTA VILL DU INTE MISSA!

Innehåll