Publicerad 23 August 2018

Fotograf:

Vinnarfamiljens vistelse på Quality Hotel!

I juni skickade Gävle-familjen in sitt tävlingsbidrag till Quality Hotel som hade sin tävling här på Familjeliv. Några veckor senare fick de ett samtal om att de hade vunnit. Överraskade och glada gav de sig ut på äventyr i sommar-Sverige, och dokumenterade hela sin tripp i form av en liten film. Läs hela intervjun med familjen och se filmen här!

Vinnarfamiljen består av mamma Sofia, pappa Daniel och barnen Lovisa och Olle. Som en del av vinsten i tävlingen som Quality Hotel hade så fick de i somras göra två sköna stopp under deras bilsemester.

Ni vann ju tävlingen med Quality Hotel! Hur reagerade ni när ni fick veta att ni vunnit?

Jag började skratta för att jag blev så glad! säger Lovisa.

Vi trodde inte att vi skulle vinna, säger mamma Sofia. Vi satte ihop den där filmen en kväll. Man tror ju aldrig att man kommer att vinna en tävling!

Det var kul bara att sätta ihop filmen, säger pappa Daniel. Vi kände väl att vi hade en möjlig fördel i och med att Olle är så duktig på att klippa film. Det var jättekul att vinna – överraskande kan man väl sammanfatta det som! säger Daniel.

Hur kom ni på själva idén till filmen?

Olle kom på delen där vi alla kommer med massa packning och så är det snabbspolat. Lite som i "Sunes Sommar" när de packar in i husvagnen! Det brukar vara lite diskussioner om packningen när vi ska åka någonstans nämligen - speciellt Lovisas Barbie-dockor. En gång ville hon att alla skulle sitta på ett speciellt sätt i resväskan så inget annat fick plats, säger Sofia skrattandes.

Ändrades era sommarplaner i och med att ni vann tävlingen?

Vi hade en tripp till Varberg planerad, där vi höll på mycket med boendet och avbokade även ett hotellen som vi först bokat. Det kan ju ta närmare 12 timmar att köra från Gävle till Varberg, så det var helt perfekt att få göra ett stopp i Linköping på Quality Hotel The Box. Spat var helt fantastiskt efter att ha kört bil så länge! säger Sofia.

Första stoppet var på Quality Hotel The Box i Linköping, och sedan Stockholm och Quality Hotel Friends. Vad har ni gillat bäst med respektive hotell?

Jag gillade poolen på Quality Hotel The Box! säger Olle.

Ja, det spat var verkligen fantastiskt! säger Sofia.

Jag gillade stilen på Quality Hotel The Box – lite mörkare, modernare stuk. Det är verkligen två helt olika stilar på hotell, säger Daniel. Det är kul att det blir två skilda upplevelser; två olika stilar i två olika städer.

Vi ägnade extremt mycket tid åt att spela Shuffleboard på Quality Hotel Friends! Det var verkligen en hit för hela familjen, säger Sofia, och fortsätter: – Maten i restaurangen var också superbra!

Min favorit var definitivt hamburgaren, säger Olle.

Efterrätten på Quality Hotel The Box var jättegod, där fick man prova alla efterrätter som fanns fast i miniformat, tror den hette DessertBOX och serverades i en box, säger Lovisa.

Det som är en fördel med Quality Hotel Friends är ju verkligen läget! Perfekt om man vill gå in och shoppa på Mall of Scandinavia, till exempel, säger Sofia. Och det underlättar även enormt mycket för oss som kommer norrifrån att slippa åka in genom stan och krångla, det sparar man ganska mycket tid på.

Ni har ju verkligen fått prova på alla olika aktiviteter som hotellen har att erbjuda. Till exempel pool och relaxavdelningen, spelat shuffleboard, gått på skattjakt, lekt i lekrummet, ätit smarrig mat i restaurangen. Vad har ni alla för personliga favoriter?

Det var nog Shuffleboarden, säger Olle. Det var första gången vi spelade det, och det var jättekul och så fanns det på båda hotellen. Det gäller att få till rätt snurr för att inte misslyckas.

– Ja, det var verkligen helt perfekt för vår familj där barnen är lite äldre! Jätteroligt att det finns något som funkar för våra "pre-teens" och inte bara för yngre barn, säger Sofia. Annars brukar det mest kretsa kring “Finns det wi-fi?” – nu blev det något annat vi alla kunde samlas runt.

Min personliga favorit var hinken som fanns i duschen på spat på Quality Hotel The Box, som man fyllde med kallt vatten och hällde över sig, säger Sofia. Och att den stora poolen som fanns var en stor bubbelpool, där det sprutade ut små bubblor i storlek med champagnebubblor vilket var väldigt trevligt. Här flikar Lovisa in: – Jag trodde först det var riktig champagne!

Vi kan absolut tänka oss att åka tillbaka dit, till båda hotellen, säger Daniel. 

I ert tävlingsbidrag berättade ni klart och tydligt att ni behövde hjälp med att styra upp semestern. Känner ni att ni lämnar två Quality Hotel lite mer harmoniska och utvilade nu?

Ja herregud, det här var varit superlyxigt! Bara att få två tillfällen att äta en god restaurangmiddag tillsammans, och att få stoppa mitt i det intensiva bilandet och gå på spa! Det har verkligen gjort att hela semestern har blivit mycket skönare, och bidragit jättemycket till vår sommar tillsammans. Vi tycker det har varit otroligt kul och en fantastisk vinst, säger Sofia.

Sen är det ju så mycket roligare att bo på hotell tillsammans med familjen till skillnad från när man bor själv om man är på jobbresa exempelvis. Ofta utnyttjar man ju inte allt vad hotellet har att erbjuda när man är där ensam; man sover där sen åker man därifrån, ungefär, säger Daniel.

Så det har varit väldigt härligt att verkligen få utnyttja utbudet maximalt! Att också kunna i princip kliva ut genom dörren i morgonrock, ta hissen ner till spat, åka upp igen och sen ner till restaurangen och efter det gå några meter till Shuffleboarden. Det är avkopplande i sig!

Jag tycker man sover så gott när är på hotell, säger Olle, och Lovisa håller med: – Ja, det är liksom skillnad mot hemma – en annan känsla.

Till sist: 5 snabba med Olle och Lovisa!

Popcorn eller glass? Glass!
Hotellfrukost eller hotellmiddag? Hotellfrukost.  För att det är buffé! Olles favorit är äggröra och bacon och Lovias våfflor och melon.
Hoppa i sängen eller sova i sängen? Sova i sängen! (svarar Olle blixtsnabbt).
Köttbullar eller Pannkakor? Köttbullar!
Shuffleboard eller skattjakt? Shuffleboard!Det är roligt för man kan vinna! säger Olle.
(Här berättar Daniel att två personer i familjen – inga namn nämnda – gick ifrån honom och Lovisa förra gången de spelade. – Problemet i den här familjen är att alla vill vinna.)


I samarbete med Quality Hotel

logo1
Textstorlek 1 2 3

Innehåll