Publicerad 2 October 2018

Fotograf:

Har barnen vuxit ur sina höst- och vinterkläder? Sälj plaggen för extra klirr i kassan!

Vi går mot kallare tider, och det har blivit hög tid att plocka fram barnens höst- och vintergarderob. Förmodligen kommer du då märka att ditt barn vuxit en hel del under sommaren, och att flera av plaggen kanske inte längre passar. Varför inte sälja de urvuxna kläderna och på så sätt tjäna extra pengar så att ni kan göra något roligt med familjen i höst?
Alla föräldrar vet nog hur dyrt det är att köpa kvalitativa och tåliga vinteroveraller, kängor och regnkläder till barnen, särskilt om plaggen bara hinner användas en säsong innan det är dags för ny storlek. Därför är det perfekt att köpa höst- och vinterkläder begagnat på Tradera!

Det finns alltså många köpare där ute som är intresserade av att köpa det dina barn vuxit ur, så varför inte testa att sälja kläderna för att få extra klirr i kassan? Just barnkläder är den kategorin som det säljs mest av på Tradera. Plagg från välkända märken som Polarn O. Pyret, Mini Rodini och Kavat ger oftast väldigt bra betalt, men självklart går det även att sälja kläder från andra märken. Du gör dessutom en god sak för miljön om du säljer saker du inte använder på Tradera!

4 steg för att lyckas med försäljningen

1. Vad säljer du?

Det är viktigt att det tydligt framgår vad du säljer. Ta därför tydliga bilder på plaggen, gärna i olika vinklar. Finns det någon skavank är det bra att fota den så kunden själv får avgöra om hen vill köpa plagget eller inte. Du kan totalt ladda upp fem bilder per annons, och ett tips är att använda alla bilder för att annonsen ska bli så tydlig som möjligt.

Förutom att ha bra bilder behöver du även skriva en tydlig rubrik och säljande rubrik och text med all information som kunden kan vilja ha som till exempel storlek, färg, varumärke och plaggets skick. Ju tydligare desto bättre!


2. Vill du sälja genom auktion eller till fast pris?

Det finns två olika sätt att sälja saker på Tradera. Antingen säljer du din vara genom en auktion eller så säljer du varan till fast pris. Säljer du genom auktion har du en chans att få mer pengar än du kanske från början trodde, men det kan ju förstås även bli mindre. Det finns olika strategier för hur man sätter utgångspris vid budgivning. Vissa sätter ett lågt utgångspris för att locka så många budgivare som möjligt, medan andra börjar högt för att försäkra sig om att få bra betalt. Säljer du till fast pris vet du vad du får om du hittar en köpare som vill lägga det priset.

3. Vilka villkor har du?

Var tydlig med vilka villkor som gäller för just din annons. Vem betalar frakten av dig och köparen, och hur mycket ligger frakten på? Accepterar du avhämtning av varan? Vill du bara sälja inom Sverige eller kan du även frakta saker utomlands? Och sist men inte minst, hur vill du ha betalt? På Tradera kan du få betalt via bland annat Swish, PayPal och banköverföring. PayPal är det säkraste sättet att få betalt via eftersom betalningen då går via Tradera, men de andra sätten är också smidiga och bra!


4.  Vem vinner?

När annonsen är publicerad är det bara att vänta in en köpare! Säljer du via budgivning kommer du kunna följa den fram till slutsekunden och får då veta vem som vunnit, och hur mycket pengar du tjänat.

Något som många tycker är det skönaste med att sälja på Tradera är att man slipper mail och samtal från potentiella köpare som undrar om varan finns kvar, om de kan få se på den och om de kan pruta. På Tradera har du endast kontakt med den som faktiskt ska köpa varan. För att göra affären ännu smidigare kan du i förväg skriva ett svar som automatiskt skickas till köparen, ett så kallat ”vinnarmail”. I det kan du skriva hur du vill få betalt och inom hur många dagar du väntas skicka varan. Har du ett vinnarmail förinställt behöver du inte känna stress över att kontakta alla vinnare när annonserna gått ut eftersom det sköter sig automatiskt, vilket är riktigt smidigt för oss föräldrar som har fullt upp i vardagen som det är!

Just nu: Få 50% rabatt på hela 15 annonser 

Fram till och med den 4 november har Tradera en kampanj där du får hela 50% rabatt på 15 annonser. Skriv i kampanjkoden HELASVERIGE18 när du skapar dina annonser för att ta del av erbjudandet. Alla som säljer på Tradera med den kampanjkoden är dessutom med och tävlar om ett resepresentkort till ett värde på 70 000 kronor - hur bra är inte det? 


Passa på att höststäda garderoben innan kampanjkoden går ut! Klicka här för att komma till Tradera så du kan börja sälja!

I samarbete med Tradera
Textstorlek 1 2 3

Innehåll