Publicerad 24 October 2011

Fotograf:

Varsågod, svenska <strong>mammors</strong> röst

www.familjeliv.se/files/sverigemamman2011.pdfSverigeMamman är den förmodligen största undersökning som genomförts bland svenska mammor någonsin och i år genomförs den för andra året i rad.
Relaterat

Fakta

Ladda hem


Förra året svarade drygt 9 000 mammor på frågor som rör familjelivet, ekonomin och familjens mat. I år har vi frågat lika många mammor som i fjol men har ställt lite andra frågor. I SverigeMamman 2011 har vi bland annat frågat Sveriges mammor hur de ställer sig till fördelning av föräldraledigheten, om de har upplevt sig diskriminerade i arbetslivet, hur de tycker att förhållandet till deras partner har ändrats sen de fick barn och hur de helst vill bli firade på mors dag.

Vi har även tagit tempen på jämställdheten mellan svenska föräldrar.

Undersökningen har genomförts via Familjeliv.se som är Sveriges största mötesplats för föräldrar på internet. Hit kommer svenska mammor för att söka stöd och fakta och möta andra i samma situation. Här talar de om vardagen och livet som mamma i Sverige. Via de populära faktaguiderna, med hjälp av sajtens experter och andra medlemmar hittar de fakta och får svar på sina frågor. Det startas nya trådar varje minut om allt från middagsmat till förlossningsoro. Kommentarerna kommer i en strid och outtömlig ström.

Mammorna i årets rapport är överens om mycket. Bland annat att det är de som tar störst ansvar för barn och hem, att attityden från chef och kollegor är mer positiv mot pappor än mot mammor, att lönen lätt stagnerar efter att man fått barn och att amning är ett ämne som det finns många och starka åsikter om. Men mammorna är också eniga om att de fått en närmre relation till sin partner sedan de fått barn, att deras partner är landets sexigaste och att man helst vill ha en teckning och en kram från barnen till mors dag. Men självklart skiljer sig svaren också åt i en del avseenden för mammorna är ju först och främst individer.

Våra medlemmar och alla andra svenska mammor utgör en stor och viktig del av samhället. I Sverige finns i dag 2,7 miljoner mammor, 50 000 av dessa blev mamma för första gången under 2010. Med SverigeMamman 2011 vill vi återigen ge mammorna en gemensam och tydlig röst i Sverige.

Sverige-mamman 2011 Läs hela rapporten (PDF)
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Varsågod, svenska <strong>mammors</strong> röst
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll