Publicerad 13 March 2017

Fotograf:

Alexandra Rejsmar är Familjelivs nya stormvind

Hon startade en blogg på Familjeliv, precis som vem som helst kan göra numera. Men bara några veckor efter starten kunde vi se att flertalet blogginlägg fick virala effekter och delades likt en löpeld på Facebook.
Vem är då tjejen bakom citat som: ”När ska Sverige börja bry sig om min ’vagina?’” eller ”Jag skaffade barn och Netflix, låt mig va”

Familjeliv ställde Alexandra Rejsmar i intervjubåset och tog reda på det.

Berätta vem är Alexandra Rejsmar?

– Efter mitt inlägg om egentid kan man ju lätt tro att jag är världens partybrud som beställer in fireballshots och dansar tills fötterna blöder. Men jag är ganska torr faktiskt. Jag är född och uppvuxen i Norrköping gjorde en liten avstickare till London (var 18 då). Men bor nu tillsammans med min sambo Petter, tålamodet själv och mina två barn Leah, 7, och Tristan, 2,5. Just nu bor vi i lägenhet centrala Norrköping, men i maj flyttar vi ut på landet. Det blir spännande. Jag är ju en ”stanis at heart” så att säga. Petter är uppvuxen på landet. 

– Jag har lite speciell humor. Jag är ganska krass och tenderar att pusha lite mer på gränserna än vad som är PK. Jag kan inte rå för det men jag har någon form av tourettes. Mina kompisar brukar dra i mina bromsar men här på bloggen så har jag ju fria tyglar även om mamsen brukar be mig ändra lite saker ibland. Pappa tog mitt blogginlägg, där jag skrev f*tta cirka 20 gånger väldigt bra dock. 

Hur länge har du bloggat? 

– Jag hade en blogg för åtta år sedan men den hade väl fyra besökare per dag. Men om man inte räknar den så har jag bloggat sedan 23:e januari.

Vad får läsarna ta del av på din blogg?

– Ska jag vara sådär klyschig och skriva: ’du får följa min vardag’? Nej, men alltså, ni kommer att få läsa om mina åsikter kring samhällsproblem, om när Tristan stoppat en legobit i näsan på Leah. Ibland kommer ni tycka om mig, ibland inte. Jag har ett stort intresse mat så det kommer märkas ibland. Det går lite i vågor. Jag ska också försöka klämma in lite filmklipp, så den som orkar med min östgötska kan ju kolla!

Du är vår nya toppbloggare – kommer du gå om de andra toppbloggarna sett till antalet besökare nu?

– Haha, är den här frågan på riktigt? Ann Söderlund går jag ju garanterat inte om, hon vinner ju i allt! Är hon inte inne på femte barnet nu också? Nej men alltså högst oklart! Jag kanske går om någon, jag är ändå ganska rolig...

Har du författardrömmar? Vad skulle din bok handla om i så fall? 

– När jag var liten var jag helt säker på att jag skulle bli författare eller strippa. Inlägg om det kommer. Nu i vuxen ålder tror jag inte att jag har tillräckligt med ro i kroppen för att skriva en enda lång bok. Jag skulle nog kunna skriva en uppföljare till ”dassboken”. Jag älskade att läsa den hos morfar om somrarna på dasset. En sån fast mindre gubbig och sexistisk.

Vilken är din favorittråd i Familjelivs forum?

– Hmm, för ett tag som jag läste jag bara trådar om allergier och eksem just för att min son är väldigt allergisk. Men jag älskar att läsa trådar om gravidsymtom. Det är kul att läsa om ALLA tecken som kan tyda på graviditet typ: ”igår hade jag ett rött märke på vristen, är jag gravid?”

Vilka bloggar läser du själv?

– Jag läser inte supermånga men jag brukar kika in hos Lisa Abefelt för jag önskar typ att jag var hon. Hur kan man ha det så städat hemma? Hur lyckas Kiwi vara så ren jämt? Hur får man på sin dotter en rosett? Hon besitter många egenskaper som jag saknar. 

Vad gör dig upprörd?

– Folk som måste ha åsikter om vad andra gör jämt. Alla har ju en granne som sätter upp arga lappar i trappuppgången. Nu finns Gunilla på 121B överallt. ”Man ska inte ha någon egentid på 10 år”, ”du ska inte ha barn om du inte tänker amma”, ”ditt barn ska vara på förskolan i max tre timmar om dagen.” Gunilla kan dra åt skogen (jag ville skriva helvete, men vet inte om det är okej)?

Vad gör dig lycklig?

– Ska jag svar ärligt? Dels mina barn, SÅKLART. Men dagen då det är säsongstart på en serie som man slaviskt följer. Alltså jag blir så taggad! John Snow – how I've missed you!

Vad gör du när du inte bloggar?

– Då är jag Leahs buttler typ. 

Avslöja en hemlis? 

– Jag dricker ohälsosamt mycket läsk. Det har kommit till den punkten att vi har för mycket pant så istället för att gå och panta, så bär jag ner den till förrådet. Men det kan vara positivt jag har inte börjat pensionsspara än.

Om du fick tio miljoner idag, vad skulle du göra då?

– Det här kanske är konstigt men jag har alltid velat ha en falabella på tomten. Det är världens minsta häst. Fatta att ha en sån istället för hund. Helt sjukt kul och otroligt gulligt. Men Petter säger nej =(. Annars skulle jag ta med familjen och resa.

Missa inte Familjelivs nya stormvind Alexandra Rejsmar! Följ hennes blogg här!
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Alexandra Rejsmar är Familjelivs nya stormvind
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll