Publicerad 13 April 2017

Fotograf:

Skötrumskartan – och 4 andra appar för föräldrar

Appar hjälper oss med allt möjligt idag. För föräldralediga kan de till och med underlätta en fika på stan. 

(Foto: Daria Nepriakhina/Unsplash)
Alla vill ta en fika på stan med en kompis ibland. Men om man har med sig bebis och barnvagn måste stället först rekas: finns det plats för barnvagn, är det trångt eller högljutt och framförallt – finns det ett ordentligt skötbord?

En situation som nyblivna mamman Sanna Rydqvist och hennes kompisar Susanna Sjöberg och Amanda Broomé känner igen sig i.

– Med en liten bebis blir plötsligt långa trappor, bord som står trångt och ovissheten om var skötrum finns hinder i vardagen, säger hon och berättar vidare om hur de tankarna till slut resulterade i appen Skötrumskartan. 

– Eftersom vi saknade ett litet projekt vid sidan av våra bebisar kändes det här som ett lagom avgränsat problem att lösa, säger Sanna Rydqvist.

I appen listas skötrumsförsedda och barnvagnsvänliga ställen - för tillfället endast i Stockholm. 

– Idag har vi hittat runt 200 caféer, restauranger och museer som svarat att vi är välkomna till deras skötrum. Med hjälp av föräldrar som ger tips tillkommer hela tiden fler ställen och tanken är att utöka appen med fler städer. Vi vill inspirera småbarnsföräldrar att rulla utanför sin comfort zone, säger Sanna Rydqvist.

Här är fyra andra digitala tjänster som underlättar vardagen för föräldralediga:

Rulla vagn

Sajten är skapad av ett par som själva hade svårt att hitta sällskap till barnvagnspromenaderna under föräldraledigheten. Här kan föräldrar starta grupper i olika orter och bestämma tid och plats för en träff. 

BVC-appen

Här kan du hålla reda på ditt barns BVC-besök, lägga till vikt– och längdkurvor och händelser i en tidslinje.

Barn i stan

Aktiviteter, utflyktsmål och evenemang – här listas alla möjliga intressanta platser för barnfamiljer. Även denna tjänst gäller enbart i Stockholm.

Barnledig

Försäkringskassan regler är många och krångliga. Här kan du bland annat räkna ut hur mycket pengar du får i månaden under föräldraledigheten och om hur du på andra sätt kan maximera föräldraledigheten.

Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Skötrumskartan – och 4 andra appar för föräldrar
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll