Publicerad 15 May 2017

Fotograf:

Stockholm får norra Europas största leksaksmuseum!

Snart kan du och resten av familjen göra en heldagsutflykt och besöka norra Europas största leksaksamling.  Den 2 september slår nämligen Bergrummet på Skeppsholmen upp sina portar och introducerar Tidö Collection of Toys & Comics!
Det nya muséet på Skeppsholmen baseras på den kända leksakssamlingen från Tidö Slott utanför Västerås. Under sex decennier har samlingen byggts upp, och det är uppskattningsvis 40 000 leksaker som nu flyttar från Tidö till huvudstaden och sätts i ett nytt modernt sammanhang.

Samlingen innehåller leksaker från 1600-talet fram till idag. Förutom leksaker innefattar utställningen en unik samling serieoriginal från både svenska och utländska konstnärer. Totalt kommer 2500 kvadratmeter av den historiska torpedverkstaden att inredas.

– Det här blir en mötesplats för generationer med fokus på besökarupplevelsen. Barn, föräldrar, mor- och farföräldrar ska kunna stå vid samma monter och få olika information som intresserar och engagerar individen, berättar David von Schinkel, initiativtagare till Bergrummet.

leksaksmuseum

Foto: Bergrummet

Text: Agnes Sundblad Elverfors
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Stockholm får norra Europas största leksaksmuseum!
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll