Publicerad 10 August 2017

Fotograf:

Resenärer mellan Stockholm och Göteborg - hemsidan ni längtat efter är här!

Hur många gånger har en inte bokat tågbiljett till Göteborg för att sedan inse att det fanns en mycket billigare via flyg - eller också gått in på fem olika sajter för att försöka hitta den bästa biljetten. Göteborgskillarna Axel Von Sydow och Henrik Jakobsson tog tag i problemet och har nu skapat hemsidan stockholmgoteborg.nu. 




StockholmGoteborg.nu är en prisjämförelsesajt för resor mellan Sveriges två största städer som hjälper dig att spara tid och pengar genom att hitta den billigaste och bästa biljetten. Här kan du alltså söka och jämföra priser och avgångstider för alla flyg, tåg och bussar mellan Stockholm och Göteborg.

Familjeliv ställde några frågor till en av grundarna bakom sajten, Axel Von Sydow. 

Hur kom ni på idén till en sådan här hemsida?

– Jag har de senaste åren rest mycket upp och ner mellan Stockholm och Göteborg både för jobb och privat då många kompisar och mina bröder bor i Stockholm. Varje gång jag skulle boka så satt jag framför de olika tåg- och flygbolagens sajter och fipplade mellan olika flikar för att hitta den bästa resan. Jag insåg att det vore mycket enklare med en sajt som samlar alla resor. När jag hörde mig för med vännner förstod jag att många delade samma frustration. Då bestämde jag mig för att försöka göra något enklare och det blev www.stockholmgoteborg.nu.

Hur har arbetet sett ut, hur lång tid har det tagit att bygga sajten?

– Idén för konceptet föddes redan för två år sedan, men det var först i år som projektet blev riktigt konkret. Stefan Möller som är en väldigt skicklig programmerare står för den tekniska utvecklingen jag och Henrik Jakobsson delar på arbetet med konceptutveckling och att få fler att känna till tjänsten.

Vad har ni fått för respons hittills?

Responsen har var otroligt positiv och långt överförväntan. Bara genom att nå ut på Facebook bland vänner så har vi haft över 7000 unika besökare under de första 48 timmarna. Utöver det så har MTR Express VD Mats Johannesson gått ut och delat vår sajt på sociala medier och berömt den som ett grymt initiativ med tydlig kundnytta. Eftersom det har tillkommit flera reseoperatörer på sträckan med olika fördelar så tror vi att behovet av att kunna jämföra är ännu större för resenärerna.

Besök stockholmgoteborg.nu och testa själv!




Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Resenärer mellan Stockholm och Göteborg - hemsidan ni längtat efter är här!
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll