Publicerad 22 November 2017

Fotograf:

Så här skriver Familjelivs forumsmedlemmar som använder Natural Cycles för att bli gravida

En av Familjelivs mest populära forumtrådar just nu handlar om preventivmedlet Natural Cycles och de som använder den i syfte att bli gravida. Har du funderat på att testa men inte riktigt vetat hur eller om det funkar? Så här skriver bland annat några medlemmar.  
"Jag har just börjat använda appen och kunde tack vare den få veta när min ägglossning närmade sig, tog två ägglossningtest två dagar i rad som båda var positiva. Jag hoppas såklart också att det tog sig direkt och går nu och inväntar BIM som är den 29/4."

---

"Jag har inte tempat på länge. Men det konstiga är att enligt både appen och ägglossningstesten så borde jag haft ägglossning omkring den 17e, den dagen och dagarna innan visade den mörkrött men sen såg det ut som att det skulle bli grönt de kommande dagarna - men när jag sen går in och kollar på morgonen så har det ändrats till en ljusröd dag. Konstigt, men det är nog säkert på grund av att man inte använt den så länge."

---

"För mig ser det ut såhär. Av någon anledning har markeringen för ägglossning försvunnit, innan visade den på den 17/4 och mina LH-tester dagarna före var positiva så det är väldigt konstigt. Jag har mailat NC om det."

---

"Hej alla cyclers! Haft en massa strul med cykeln sedan jag fick barn för två år sedan. Kört på NC sedan i höstas. Haft blödningar ungefär 20 dagar i månaden och väldigt oregelbundet och utspritt. Nu börjar allt verka bli mer regelbundet efter en massa läkarbesök och en skrapning, nästa vecka börjar dom röda dagarna så nu ska vi ligga i!"

---

"Sådär ser min graf ut.. Temperaturen börjar gå ner, så jag antar att det betyder att mensen är på g... vet ju att det inte är vanligt att det tar sig på första försöket, men man blir ju lite besviken alltså..."

---

"Imorrn tar jag ut min hormonspiral.. :) tror ni jag kan börja mäta direkt med NC? eller blir det missvisande i början kanske?

Svar: Jag tänker att du kan börja direkt, den kommer ju lära sig din temperatur och anpassa sig efterhand. Men det bästa är nog att du mailar och hör med dem, de brukar svara snabbt så mailar du i dag så borde du få svar redan i morgon. :)"

---

"Åh! Jag vill också vara med  kört med NC sen januari. Denna månad är första månaden vi gick från "prevent" till "plan"  hurra! Jag är alldeles för ivrig och borde ta det långt mkt lugnare och inte tänka bebis en gång i minuten!!  BIM 3 juni. ÄL 18 maj."

Sugen på att läsa mer - besök tråden här 


Natural Cycles 

Du mäter din temperatur på morgonen direkt när du vaknar, innan du kliver ur sängen. Denna temperatur är en indirekt mätning av dina hormonnivåer och den information som appen behöver för att effektivt analysera din cykel och returnera en röd eller grön dag. Natural Cycles består av en unik algoritm som tar din temperatur och många andra faktorer, såsom spermieöverlevnad, temperaturfluktuationer och oregelbundenheter i cykeln, i beräkning. Den detekterar inte bara ägglossning, din fertilitet och de olika stadierna av din cykel, utan beräknar även noggrant prognoser för kommande cykler. Den är kliniskt testad för att kunna detektera och förutsäga ägglossning med hög precision.
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Så här skriver Familjelivs forumsmedlemmar som använder Natural Cycles för att bli gravida
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll