Publicerad 15 December 2017

Fotograf:

Ta fram barnasinnet i dig igen!

”Alla har vi varit barn en gång i tiden”, lyder det gamla ordspråket. Och visst är det sant, även om vi vuxna kanske inte alltid visar den sidan framför våra egna barn. 
Vi kan vara ganska bra på att säga till barnen att vara tystare, bli ilsken om de inte gör som vi säger eller kanske struntar i att städa sitt rum eller plocka undan efter sig. Allt det där som hör ett föräldraskap till helt enkelt. Det barnen sällan får höra eller se, är barnasinnet i oss.

Vet till exempel dina barn om vilka bus eller hyss ni gjorde som små? Första instinkten är nog att inte vilja berätta – med rädsla för att barnen såklart skulle vilja testa på samma sak.

Men det finns en poäng med att dela med sig av bus- och tokigheter! Barn älskar att höra berättelser, då de ger ofta utrymme för igenkänning och sätter fart på fantasin. Och vad är egentligen roligare än att det är den egna föräldern som är huvudkaraktären?

I Cartoon Networks kampanjfilm #precissomdu får barnen ställa frågor till sina föräldrar under tiden de sitter i en lögndetektor. Gissa om de blir förtjusta när de får höra att deras föräldrar minsann både har slarvat med att hjälpa till hemma, skolkat och hängt i en lampa!

Förmodligen har du och ditt barn massa upplevelser gemensamt, då barns intressen kommer ofta från föräldrarna. Så varför inte ta er tiden att prata om dem? Barns intressen kommer ofta från föräldrarna? Hos Cartoon Network kan du läsa om hur du som förälder kan prata med ditt barn på ett lekfullt sätt med tecknade serier och barndomsminnen som verktyg.

Att ha barnasinnet kvar är fantastiskt, och speciellt när du kan dela det med dina egna barn!
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Ta fram barnasinnet i dig igen!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll