Publicerad 4 January 2018

Fotograf:

Undersökning – de här är Sveriges bästa och sämsta kommuner att bo i

Sedan 2010 har Statistiska centralbyrån gjort den så kallade Medborgarundersökningen där medborgarna i Sveriges kommuner svarar på ett frågebatteri om hur det är att leva och bo i kommunen. I den senaste undersökningen visar det sig att Flen är den kommun som fått sämst omdöme. 
Relaterat

Fakta

Om undersökningen

I SCB:s medborgarundersökning får kommunens invånare tycka till om sin kommun och dess verksamheter. De betygsätter följande tre områden:

- Kommunen som en plats att bo och leva på

- Kommunens verksamheter

- Medborgarnas inflytande i sin kommun

I årets undersökning (2017) var det bara hälften av landets kommuner som valde att delta och trots att Flen hamnar längst ner på listan så fick kommunen ändå bättre betyg än tidigare år. 

De delfrågor som 2017 sänkte humöret mest hos Flensborna var nöjesutbudet (betyg 3,3 i genomsnitt av 10), utbudet av andra affärer än mataffärer (4,2 av 10 i betyg) och möjligheten att få ett arbete inom rimligt avstånd (4,6 av 10 i betyg).

Mest nöjda är invånarna i kommuner som Danderyd, Lomma, Vellinge och Kungsbacka – rika kommuner med borgerligt styre. På femte plats hittar man Lidköping, som har socialdemokratiskt styre.

Göteborg, Örebro och Umeå var mest nöjda med tillgången till kulturevenemang, medan Malung-Sälen, Gällivare och Knivsta är minst nöjda.

För att ta del av hela resultatet och se vart din kommun hamnar på listan – klicka här.

Källa: Dagens Nyheter & SCB 

pin

 

Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Undersökning – de här är Sveriges bästa och sämsta kommuner att bo i
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll