Publicerad 9 January 2018

Fotograf:

6 småsaker som kan hamna i vägen för din lycka

Känner du att du inte är så lycklig som du brukar eller vill vara och har siktet inställt på att ändra detta? Det finns vissa stora saker som att resa eller ha mer sex med sin partner som har bevisad effekt för lycka. Sedan finns det mängder av små saker i vardagen, som vi inte alltid tänker på, som kan göra stor skillnad för vårt välmående. 
Här är 6 saker som kan bidra till att du känner dig mindre lycklig. 

1. Dina vänner: Människor i din omgivning har större inverkan på dig än du kanske tror. Det är väldigt viktigt att du omger dig med människor som ger energi och inte ta. Att klippa banden med en vän som tar energi kan ofta vara det som ändrar hela din inställning till livet. 

2. Sömn: För lite sömn påverkar inte bara din fysiska hälsa, det är även en avgörande faktor för ditt humör. Sömnbrist gör dig tjurig och att du har svårare att hantera dina känslor. 

3. Sätta dina drömmar åt sidan: Att inte avsätta tid för sina mål och drömmar kan vara en stor faktor till att du inte känner dig tillfredsställd i livet. Det bästa sättet att leva livet utan ånger är att ta så många chanser du får – på så sätt undviker det fruktade uttrycket "tänk om jag hade...". 

4. En dålig attityd: Det kan låta klyschigt men det är faktiskt så att det ofta inte handlar så mycket om själva problem och uppgifterna livet ger dig, utan hur du väljer att hantera dem. Öva på att vara optimistisk och att se saker från den ljusa sidan – tillslut kommer det att kännas naturligt och du kommer per automatik bli gladare. 

5. Stress: Självklart är stress en bidragande faktor till att många känner sig miserabla. Då stress är svårt att undvika helt är det enormt viktigt att du har ett ställe dit du kan gå för att göra dig av med stressen och få tankarna på annat då och då – exempelvis genom träning eller meditation. 

6. Rädsla: Oavsett om det handlar om rädsla för vad någon i familjen ska tycka eller rädsla för att misslyckas med en uppgift så har rädslan en mycket negativ inverkan på oss. Genom att lyssna på den där lilla rösten som håller en tillbaka är risken att man missar möjligheter, möten med människor och upplevelser som hade kunnat öppna nya spännande dörrar i livet.  
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 6 småsaker som kan hamna i vägen för din lycka
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll