Publicerad 8 February 2018

Fotograf:

Sex när du är gravid – 6 saker som gör det enklare och skönare

Att ha sex är en av de mest njutbara och endorfinfrigörande aktiviteter som finns – ÄVEN när du är gravid. Men det blir lätt att många avstår från intimitet och sex när man väntar barn av många olika skäl. Vissa känner sig stora och klumpiga, en del är rädda att det kan skada barnet och ibland är det partnern som inte vill.  Här är 6 tips på saker som kan underlätta. 
1. Testa olika positioner och hitta den som passar er bäst 

Tricket för skönt sex under graviditet (annars också såklart) är att testa och hitta en position som fungerar bra trots magen som kan vara lite "i vägen". Många brukar tycka om att ligga på sidan eller att rida sin partner. 

2. Inse att det inte är någon fara för barnet 

Att ha sex under graviditet är INTE farligt för bebisen. Hen ligger skyddad i livmodern genom muskler och fostervatten. En del män tror att deras penis kan "nå" in och nudda eller trycka på – detta stämmer inte. När ni slutar oroa er över saker som dessa och inser att det inte är någon fara kommer sexet genast att bli roligare och skönare igen. 

3. Använd glidmedel

När man inte känner sig helt bekväm i sin kropp eller med situationen händer det såklart att underlivet inte blir lika vått som det brukar. Därför är glidmedel och andra medel som smörjer och hjälper mycket viktigt att ha nära till hands. Bäst av allt är såklart om du lär dig att uppskatta din kropp och situationen! En gravid kropp är ändå bland det vackraste och sexigaste som finns, och det tycket förmodligen din partner också. 

4. Förspelet är A&O

Men tanke på punkt 3 är förspelet om ännu viktigare när du är gravid. Många gånger kan det dessutom vara så att det räcker med förspel och petting. Det går som känt att åstadkomma underverk med händer och mun också! 

5. Använd en kudde som hjälpmedel 

Att lägga en kudde under ryggen eller höften kan vara ett bra sätt för att minska tryck och göra ställningen mer bekväm. Men kom ihåg, om det gör ont ändå ska ni inte fortsätta. Din kropp måste inte vara lika smärttålig som den var innan du blev gravid.

6. Kan skynda på förlossningen 

Om du känner dig redo för bebisens ankomst kan det vara bra att komma ihåg att sex under graviditetens sista veckor kan påskynda förlossning. Detta beror på en speciell substans (Prostaglandiner) som finns i mannens spermier och på ett hormon (Oxytocin) i kvinnans kropp som frigörs vid orgasm. Så om du vill påskynda att den lille/lilla ska komma ut är det bara att köra!

Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Sex när du är gravid – 6 saker som gör det enklare och skönare
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll