Pastarecept

Alla recept går självklart att göra med valfri pastasort! 

1. Pasta med grönkål och bönor 

Du behöver:

- Grönkål

- Vitlök 

- Rödpepparkorn 

- Olivolja 

- Bönor 

- Pecorino 

 Gör såhär: 

Koka grönkålen i en rejält saltat vatten i 5 minuter. Ta ut grönkålen och koka sedan pastan i samma vatten. Stek vitlöken och pepparkornen i oljan i en kastrull under 1 minut, tillsätt bönorna och låt det koka ihop under 5 minuter. Sänk sedan värmen och lägg till grönkålen - låt koka ihop i cirka 10 minuter. Blanda sedan ihop med pastan. Servera med riven pecorino och lite extra olivolja! 


2.  Spaghetti i rödvin 

Du behöver: 

- Rödvin 

- Vitlök 

- Rödpeppar 

- Persilja 

- Valnötter

- Parmesan 

Gör såhär: 

Koka upp 1 liter vatten tillsammans med salt och 2/3 av innehållet i vinflaskan. Lägg i spaghettin och låt den koka al dente. Hetta upp olja i en stekpanna och stek vitlök och rödpepparn – tillsätt en skvätt vatten och resten av rödvinet. Blanda ihop allt med pastan. Toppa med hackad persilja, steka valnötter och parmesan. 


3.  Aglio, Olio, e Peperoncino

Du behöver: 

- Vitlök

- Olivolja

- Rödpeppar 

Gör såhär: 

Koka spaghettin al dente. Fräs vitlöken i olivoljan. Blanda ihop med pastan och tillsätt rödpeppar i den mängd du vill ha. Toppa med lite parmesan!


4. Cacio e pepe med citron 

Du behöver: 

- Olivolja 

- Pancetta 

- Vitlök

- Rödpeppar 

- Citron

- Parmesan 

- Senapskål 

Gör såhär: 

Koka pastan samtidigt som du tillagar de andra ingredienserna bredvid. Stek panacettan tills den blivit krispig (cirka 7 till 9 minuter), tillsätt sedan olivoljan, vitlöken och pepparn - koka ihop i ungefär 1 minut - tillsätt sedan citronjuicen. Blanda ihop med pastan och senapskålen. Toppa med parmesan. 


5.  Parmesan- och vitlök-spaghetti 

Du behöver:

- Smör

- Vitlök

- Parmesan 

- Persilja 

Gör såhär: 

Koka pastan. Fräs vitlöken i olivolja. Hacka persiljan. Blanda ihop med en klick smör. Toppa med parmesan. 


 6. Rostad vitlök och parmesan

Du behöver: 

- Olivolja

- Vitlök 

- Parmesan 

Gör såhär: 

Koka pastan. Stek hela vitlöksklyftor i olja tills de fått en gyllenbrun färg. Blanda ihop vitlöken och pastan tillsammans med olivolja och parmesan. 


7. Pasta Margherita 

Du behöver: 

- Olivolja

- Vitlök

- Ansjovispaste

- Körsbärstomater

- Basilika

- Mozzarella 

Gör såhär: 

Koka pastan. Koka ihop vitlöken, en klick ansjovispaste och körsbärstomaterna på svag värme. Blanda ihop med pastan. Toppa med mozzarella och basilika. 


8. Carbonara 

Du behöver:

- Ägg

- Bacon

- Parmesan 

- Grädde

- Vitlök (valfritt)

Gör såhär: 

Klicka här för att komma till Familjelivs favoritrecept på Carbonara.


9. Citronspaghetti  

Du behöver: 

- Citron

- Olivoja

- Parmesan

- Basilika 

Gör såhär: 

Blanda ihop parmesanosten och citronjuicen i en skål, tillsätt olivolja tills det blivit krämigt. Värm i en kastrull på svag värme så att osten smälter. Blanda sedan med pastan. Toppa med basilika. 


Alla recept kräver att du själv stämmer av med salt och peppar (därför har vi inte skrivit ut dessa ingredienser i receptet). 


Bildkälla till samtliga bilder