Publicerad 13 March 2018

Fotograf:

5 sätt för att få barnen att sova bra under resan

Att resa med en bebis eller ett litet barn kan vara riktigt utmanande, särskilt när det gäller att hålla deras sömnrutiner i schack. Vi listar 5 enkla saker att tänka på för att hålla sömnen (och därmed också humöret) så bra som möjligt.  
1. Försök att hålla samma tider och rutiner som ni gör hemma. Ta med favoritböckerna, leksaker och filtar som de är vana vid att ha hemma när det är dags för tupplur och läggdags. 

2. Försök att inkludera massor av utomhusaktiviteter under dagen så att hen blir trött till kvällen. Håll er dock nära hemmet/hotellet på kvällen så att ni enkelt kan ta er hem när du märker av tröttheten.

3. Köp en bra resesäng. Att investera i en robust rese-spjälsäng som har bra stöd och en bekväm madrass kommer att löna sig i bättre vila och sömn för både dig och barnet.

4. Ta med en cd-skiva (alternativt om du har en på mobilen eller datorn) med behagligt bakgrundsbrus/musik att sätta på i barnets rum vid läggdags. 

5. Planera era dagliga aktiviteter runt barnets tupplurschema. Det kan kännas lite tråkigt att behöva göra detta på semestern men ni kommer inte ångra er. Den där aktiviteten ni kanske missar hade ändå inte varit något att ha med ett trött och gnälligt barn hängande i hasorna.  
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 5 sätt för att få barnen att sova bra under resan
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll