Publicerad 16 May 2018

Fotograf:

Hur länge kommer du att leva? Testa BBCs intressanta kalkylator!

Livslängden i världen ökar och människor födda 2016 kommer i genomsnitt leva 7 år längre än personer som föddes för 25 år sedan. Brittiska BBC har tillsammans med Global Burden of Disease Study tagit fram en kalkylator där du kan skriva in när du är född, vilket land du bor i och vilket kön du är  – och utifrån detta beräkna din livslängd! 
Varför förändras livslängden baserat på ålder?

Förväntad livslängd är antalet år en person i genomsnitt förväntas leva baserat på ålder, kön och land. Global Burden of Disease Study beräknar livslängden genom att använda ett lands mortalitet över åldersgrupper.

Den förväntade livslängden kan variera för personer i olika åldrar eftersom det beräknas som det antal år en person förväntas leva med tanke på att de redan har nått en viss ålder.

Till exempel förväntas en flicka född 2016 i Mexiko leva till 79 års ålder, men livslängden för en 65-årig kvinna i Mexiko år 2016 är 84 år. Hennes livslängd är högre eftersom hon redan har nått 65 års ålder och det är därför mer sannolikt att hon lever ytterligare 20 år.


KLICKA HÄR för att komma till BBC och testa kalkylatorn!

Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Hur länge kommer du att leva? Testa BBCs intressanta kalkylator!
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll