Publicerad 7 June 2018

Fotograf:

Nya rum gör att fler familjer kan vara tillsammans på BB efter förlossningen

Förlossningsvården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är inne i en stark utvecklingsperiod där vården förbättras och anpassas efter dagens och framtidens behov. Som ett led i utvecklingen har sjukhuset öppnat en helt ny BB-avdelning. I de 14 nya familjerummen finns plats för både mamma, barn och partner.
– Familjerum är väldigt efterfrågat och det är betydelsefullt för många att få ha sin partner nära efter förlossningen. Vi är fortfarande en bit ifrån att kunna erbjuda alla familjer enkelrum men det känns väldigt bra att kunna erbjuda det till betydligt fler än tidigare, säger Lena Otterlind, tillförordnad verksamhetschef för förlossningsvården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

De nya familjerummen står klara inför den stundande semesterperioden då det kan vara ett högt tryck på förlossningsvården. Till skillnad från andra verksamheter inom vården, som kan minska i omfattning eller stänga helt, är förlossningsvården öppen som vanligt.

– Det föds minst lika många barn på sommaren som under resten av året vilket ökar pressen för de medarbetare som arbetar under semesterperioden. Att fler patienter känner sig trygga i att ha sin partner nära gör det också lättare för vår personal, säger Lena Otterlind.

Under sommaren kommer man också passa på att bygga ut förlossningsvården på Östra sjukhuset ännu mer. I en paviljong som öppnar i höst kommer två helt nya förlossningsrum och ytterligare åtta BB-platser.

– Det kan bli lite stökigt men vi hoppas att våra patienter och närstående har överseende med det, för det kommer bli väldigt bra i slutändan, säger Lena Otterlind.

rum

rum2

rum3
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Nya rum gör att fler familjer kan vara tillsammans på BB efter förlossningen
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll