Publicerad 4 July 2018

Fotograf:

Alexandra Rejsmars nya podcast ”Kvinntervju” – en feministisk intervjupodd

Alexandra Rejsmar, som är en av Familjelivs bloggare, brinner för kvinnors rättigheter i samhället och skriver gärna om feminism och allt vad det innebär. Nu har hon tagit ännu ett steg för att förmedla det feministiska budskapet och har startat en podcast som heter Kvinntervju. Vi har intervjuat henne om den!  
Grattis till din nya podd! Vill du berätta vad den kommer handla om?

Det är det som är så spännande med en intervjupodcast, att det faktiskt inte handlar om något specifikt. Det handlar om personen framför mig och det kan vara allt från Fanny Åström som jag snackar politisk feminism med, eller Lotta Gray ”Vimmelmamman” som jag pratar cancer, skilsmässa och människoaktivism med, till Merly Åsbogård som berättar om prostitution och vägen ut från det. Det är otroligt spännande, lärorikt, kul och ibland jävligt tungt. 

Varför valde du att starta Kvinntervju och varför intervjuar du bara kvinnor?

Jag saknade länge en intervjupodcast där en kvinna intervjuar andra kvinnor. Jag tycker till exempel att Värvet är grymt, men det kan bli rätt grunda analyser när alla frågor är ställda ur ett manligt perspektiv. Speciellt i en tid som nu. Anledningen till att jag enbart intervjuar är kvinnor är helt enkelt för att det är vår tid nu och i ärlighetens namn kan jag inte tänka mig en enda man som är mer intressant än mina gäster.

Hur väljer du ut intervjupersonerna?

Dels så väljer jag gäster efter vad jag tycker att fler borde lära sig. Ett exempel är Natalie Eriksson som skrivit boken ”kvinnor som äger börsen”. Det avsnittet är definitivt något jag tror att speciellt kvinnor behöver lyssna på. Ekonomi och jämställdhet går trots allt hand i hand. Sen finns det ju gäster som jag har med för att jag älskar deras arbete och andra för att jag tror att det kan bli ett kul avsnitt. Skulle vara superkul om fler önskar gäster, så kan jag se vad jag får till. 

Hur många avsnitt kommer du göra?

Jag hoppas förstås på supermånga! Det känns ju helt klart surrealistiskt men jag tror absolut att det blir jubileum och livepodd efter 100e avsnittet.

Hur ofta kommer podden ut?

Men som det ser ut nu kan det bli varje vecka, och torsdag är dagen för släpp. Jag släppte dock ett avsnitt med Merly Åsbogård i måndags, så mitt tips är att prenumerera för att aldrig missa ett avsnitt. Nästa avsnitt pratar jag med Natalie Eriksson. Hon har skrivit "Kvinnor som äger börsen", det är ett grymt avsnitt!

Vilka kommer gästa?

För att nämna några; Petrina Solange, Ann Westin, Lotta Gray, Margaux Dietz och Lovette Jallow. Då har jag ändå fler grymma på lager. 

Kvinntervju går att lyssna på i din podcastapp eller direkt på Acast. Glöm inte att prenumerera på podden! 

Vill du läsa Alexandra Rejsmars blogg hittar du den här
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Alexandra Rejsmars nya podcast ”Kvinntervju” – en feministisk intervjupodd
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll