Publicerad 12 September 2018

Fotograf:

Det här innebär en så kallad Babymoon

Det första du bör ha klart för dig är att en Babymoon inte involverar någon "baby"/bebis. Så om du sitter med din bebis i knät när du läser detta så är en Babymoon inte aktuellt. En Babymoon är nämligen benämningen på en kortare getaway som du och din partner gör strax innan bebisen har kommit. 
Babymoon-konceptet har funnits ett tag (men är ändå fortfarande okänt för de flesta). Trenden med att åka på Babymoon har dessutom ökat i popularitet den senaste tiden. 

När åker man på Babymoon?

Den bästa tidpunkten att resa är mellan vecka 13 och 27. Alltså inte för tidigt i graviditeten men inte heller för sent så att det blir svårigheter kring att flyga och hålla igång överlag.

Syfte?

Syftet med resan är att njuta av kvalitetstid med din partner. Välj ett resmål som ni båda velat åka till och som erbjuder både sevärdheter och avkoppling. Försök att minimera själva restiden och inte välja destinationer för långt bort. 

Att tänka på

Samla viktig information kring er destination så som var närmaste sjukhus ligger om det skulle uppkomma ett behov att söka vård, hur ni transporterar er enklast och var mataffär, apotek etc ligger. 

Se till att faktiskt koppla av – planera inte in för många aktiviteter på resan och lämna jobbet hemma. Se istället till att ta det lugnt och njuta av varandras sällskap innan den nya familjemedlemmen anländer.

Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Det här innebär en så kallad Babymoon
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll