Publicerad 24 September 2018

Fotograf:

5 sätt att lära ett barn att leka säkert med en hund

Hundar + barn = sant. Men för att få dessa två gulliga varelser att bli bästa vänner är det A & O att barnen lär sig några viktiga regler kring att leka med hundar. För precis som för oss människor har även hundar gränser, skillnaden är att en hund inte kan säga ifrån utan istället kan skälla ilsket eller i värsta fall bita...  
1. Fråga alltid om lov innan ni klappar en okänd hund 

Alla hundar är olika. Det är därför superviktigt att fråga om lov innan ni går fram till en okänd hund och klappar. Detta uppskattas även otroligt mycket hos hundägaren. 

2. Visa hunden att du är vänlig

Istället för att låta ditt barn springa fram till hunden med öppen famn är det mycket bättre om hunden får närma sig famnen självmant. Om den inte gör det kan ni försiktigt närma er under tiden som ni talar lugnande och försiktigt med den. En hund förstår ofta snabbt om någon närmar sig med välvilja eller inte. 

3. Klappa rätt 

Hundar tycker om att bli klappade med de gillar att se och veta vad som pågår. Klappa gärna försiktigt längs med hundens kind och på ryggen (undvik magen och svansen). 

4. Tänk som en hund

Fråga ditt barn: "Om du åt eller sov, skulle du bli glad om någon kom och drog i dig?"

5. Apport 

Ett sätt att vinna hundars hjärtan är att leka apport med en eller flera bollar. Låt ditt barn kasta iväg bollen och hunden hämta den. Bäst är om du som är vuxen sedan plockar upp bollen igen eller tar den från hundens mun så att risken för missförstånd minimeras. 

Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 5 sätt att lära ett barn att leka säkert med en hund
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll