Publicerad 6 November 2018

Fotograf:

Rapport: Nu känner sig svenskarna som otryggast

Svenskarna känner sig som allra mest otrygga under november och december, visar en ny nationell rapport. Dessutom känner sig kvinnor mer otrygga än män.
Som om det inte var nog med att vi nu går in i de mörkaste månaderna så är det enligt en ny rapport i november och december som vi känner oss som otryggast. Upp till en tredjedel upplever att de är otrygga just nu.

Rapporten, som tagits fram av säkerhetsföretaget Verisure i samarbete med Kantar Sifo, visar att otryggheten är extra stor hos unga kvinnor. Bara 59 procent uppger att de känner sig säkra i sitt närområde.

Vad otryggheten beror på är inte helt klart, men en faktor verkar vara att det blir allt mörkare. Men det är även just de här månaderna som det görs flest inbrott i bostäder. Många, ungefär en tredjedel, uttrycker sin oro över att utsättas för den här typen av brott.

Allra tryggast känner sig människor i Gotlands och Jämtlands län. Sämre är det i Västmanland och i Skåne, där otrygghet är som störst. I Västmanland är det 38 procent som uppger att de känner sig otrygga.
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Rapport: Nu känner sig svenskarna som otryggast
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll