Publicerad 13 November 2018

Fotograf:

Theoz: "Unga barn skriver hemska saker som föräldrarna inte har någon aning om"

Vi på Familjeliv är stolta sponsorer till priset Årets Nätängel Junior, en del av Årets Nätängel. Fyra fantastiska finalister är nu utvalda av juryn, och här presenteras de närmare var och en i en intervju.
Theo ”Theoz” Haraldsson är 13-åringen från Linköping som har kommit till att bli en av de klarast lysande stjärnorna på den svenska på sociala medier-himlen. Med miljontals följare har han gjort succé på dansappen musical.ly (numera TikTok), vilket har blivit startskottet på en artistkarriär. Vi misstänker att Theoz är ett namn hela svenska folket inom en snar framtid kommer att känna till. 

Hur ser en vanlig dag ut i ditt liv?

– Just nu spelar jag in en långfilm, så jag filmar från morgon till kväll. Mellan tagningarna läser jag läxor. När jag kommer hem så behöver jag läsa igenom manus till nästa dag. Sen chillar jag mest, spelar PS4 eller är med någon kompis. 

Vad skulle du vilja jobba med som vuxen?

– Vet inte riktigt. Något med dans och musik, tror jag. Eller skådespelare… men man vet aldrig! 

Varför tror du näthat uppkommer? 

– Jag tror det handlar om avundsjuka eller att personen som skriver hat inte mår så bra själv. 

Vad gör du själv specifikt för att bemöta näthat och sprida en bra stämning på nätet?

– Jag svarar oftast inte på hatkommentarer, utan anmäler och blockar. Om det är hot så brukar mamma och pappa gå vidare med det – polisanmäla och ta kontakt med den andres föräldrar. Oftast är det väldigt unga barn som skriver hemska saker och föräldrarna har ingen aning om det. 

Jag försöker själv skriva positiva saker. Jag vill att man ska våga vara sig själv och att man ska få göra det man tycker om utan att få hat för det. Jag är mig själv och försöker sprida glädje!

Hur kommer det sig att du började jobba aktivt för att motverka näthat?

– Jag vet inte riktigt… jag har ju fått väldigt mycket hat själv. Och så får jag varje dag väldigt många meddelanden från andra som utsätts för näthat. Så det blev bara så! 

Vad betyder ”nätkärlek” för dig

– Att man ska vara snäll mot ALLA! 

Vem eller vilka är din förebild?  

– Jag får ofta den frågan, och jag vet aldrig vad jag ska svara. Jag har nog egentligen ingen förebild, men det finns många jättebra sångare och dansare som jag tycker är grymma! 

Fotograf: Emma Svensson Studio
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Theoz: "Unga barn skriver hemska saker som föräldrarna inte har någon aning om"
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

SE VÅRA MEST POPULÄRA KLIPP JUST NU

Innehåll

Innehåll