Publicerad 28 November 2018

Fotograf:

Sveriges hiphop-elit spelar för barn och kvinnorna i Angola – köp din biljett här

Välgörenhetsorganisationen The Good Start arbetar för att kvinnor och barn i Angola ska gå en bättre framtid till mötes. Tillsammans med Sveriges hip-hop-elit ordnar de nu konserten Charityland där alla intäkter går oavkortat till deras välgörenhetsarbete.  
Skulle du kunna tänka dig att föda barn på ett sjukhus i undermålig miljö, för att fem timmar senare bli lämnad helt på egen hand, ibland utan både rinnande vatten och mat för dagen?

Scenariot ovan är verklighet för majoriteten utav kvinnorna i Angola efter att de fött barn – en tillvaro så långt ifrån vår egen att den nästan är svår att greppa. Angola är ett av länderna i världen med högst barnadödlighet. Landets befolkning kämpar idag med utbredd svält bland både barn och vuxna som beror på en ekonomisk lågkonjunktur i kombination med stigande priser, extremväder och avsaknad grundläggande samhällsinfrastruktur. Bara i oktober i år rapporterar Unicef att 408 000 barn i Angola är i akut behov av rent dricksvatten. Ett barn som föds i Angola löper 73 gånger högre risk att dö under sina första fem år jämfört med ett barn som föds i Sverige. Tillgången till vård är ytterst begränsad för stora grupper i det angolanska samhället och många väljer att föda hemma av ekonomiska skäl.

Några som valt att engagera sig och förbättra situationen är välgörenhetsorganisationen The Good Start.

– Många mammor i Angola har inte tillgång till de mest basala sakerna en nybliven mamma behöver till sin nyfödda. Saker så basala så att vi i Sverige knappt tänker på att vi har dem. I Angola har inte sjukhusen resurser att ge detta till mammorna. Med hjälp av intäkterna från konserten på Berns vill vi se till att så många mammor och nyfödda barn som möjligt får en bra start på livet, säger Tania Nilsson, grundare av organisationen The Good Start och en av initiativtagarna till konserten på Berns.

Charity2

Charity1

Charity3

Kända hiphop-namn engagerar sig i frågan

I mars i år åkte representanter ner till Angola för att dela ut påsar med produkter och pengar till nyblivna mammor. Resan blev otroligt lyckad, men arbetet slutade såklart inte där. Den 19 december hålls välgörenhetskonserten Charityland på Berns i Stockholm till förmån för mammor och barn i Angola. Flera stora namn inom Sveriges hip-hop-scen samlas för en kväll med musik och kärlek, där alla intäkter oavkortat går till kvinnor och barn i Angola.

På scen syns bland annat Grammis-nominerade Jireel och Panetoz-medlemmen Njol som nu släppt musik som soloartist. Biljetterna till konserten kostar 350 kronor, och hela summan går till The Good Starts arbete i Angola. Varför inte ge bort en eller flera biljetter som en för tidig julklapp? Eller använda pengarna du och din partner skulle köpa klappar för åt varandra, till att tillsammans ha en härlig kväll på Berns? 

HÄR kan ni köpa biljetter till Charityland!

Läs mer om The Good Start samt var med att bidra till deras arbete HÄR!

Arrangörerna till konsertkvällen är The Good Start, PSEFA och DNZ Pictures i samarbete med Berns.
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Sveriges hiphop-elit spelar för barn och kvinnorna i Angola – köp din biljett här
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll