Publicerad 6 December 2018

Fotograf:

Från forumet: "Min man har noll förståelse för amningen"

Att amma kan vara krävande, och det blir inte lättare om ens partner inte har någon förståelse. Så hur ska man hantera det? Det diskuteras nu på Familjelivs forum.
En anonym användare som kallar sig "Arg mamma" startade en tråd med namnet "Sambon har noll förståelse för amningen". Där beskriver hon hur hennes sambo blir arg när amningen av deras barn tar för lång tid.

Hon skriver:
Min sambo har verkligen ingen som helst förståelse för att amningen är så tidskrävande. Vi fick vårt andra barn för några månader sedan och det känns som att det är bråk mellan oss varje dag på grund av att han tror att jag ligger och latar mig på sängen med bebisen medan han "gör allt jobb" med vår treåring. Så är det verkligen inte! 

Hon fortsätter att beskriva hur den lilla just nu behöver extra tid då amningen strular och bebisen är extra känslig för att bli störd. Sambon "kommer in och gormar" om amningen tar mer än tio minuter. Vår "arga mamma" undrar om fler har samma erfarenheter med sina partners.

Många av Familjelivs användare tyckte att de arga mamman hade all anledning att vara arg:

Förlåt, men fy vilken idiot till man du har! Är han pappa till båda barnen? Försök förklara för honom vad amningen faktiskt innebär.

Vadå allt jobb med 3-åringen? Det är väl hans barn också? Han har samma jävla ansvar för barnen som du har. Han låter som en mansgris och en idiot. Hur kunde du ens vilja ha två barn med en sån?

Han får helt enkelt steppa upp och göra typ allt annat, utan gnäll. Den dagen han själv kan amma kan han kräva mer av dig. Herregud, vilken jäkla syltrygg till karl, du kommer ju inte amma för resten av livet liksom.

Det fanns dock de som ställde sig mer på sambons sida:

Men 10 min låter lång tid. Kan du inte korta ner den till cirka 7-8 min. Det bör väl inte vara en orimlighet.

Tacka din lyckliga stjärna att du inte är ensamstående mamma, hur tror du hon gjort? Legat ner och ammat medan 3-åring sprang omkring helt vilt eller löst det på annat sätt?

Hett i forumet: "Vad är det för fel på vårt namnval?"

Många verkade tycka att den arga mamman skulle ta sin sambos beteende på allvar och se det som ett riktigt problem:

– Låter som att du har en väldigt obehaglig man. Hans skrikande är varken bra för bebisen eller dig. Och gissar att det är svårt att prata din man tillrätta. Mitt ex var sådan. Han satte tid att om tio minuter ska du vara klar. Jag lämnade den mannen. Överväg att lämna din man om han vägrar lyssna eller förstå. Din bebis behöver lugn.

Ta med honom till BVC. Be en barnmorska prata med honom om amning. Går inte den informationen in i skallen på honom så bör du lämna fanskapet. Fy fan vad äckligt beteende att gorma på sin fru som precis fött barn och försöker amma bebisen.

Du måste säga åt honom att lämna dig ifred. Det är allvarligt. Du kan bli så stressad så att mjölken försvinner. Det hände mig. Jag ammade i fyra månader sen hände en sak som gjorde att jag blev sönderstressad och mjölken försvann på en dag. Berätta detta för din man så han förstår hur allvarligt det är och hur viktigt det är att du har det lugnt omkring dig när du ammar. Och definitivt ingen tidsgräns. Han måste förstå. Du vill inte hamna i det som hände mig.

Håller du med den arga mamman, eller tycker du att sambon trots allt har en poäng? Tråden r fortfarande i full gång och uppdateras hela tiden. Här kan du hoppa in i diskussionen, och göra din röst hörd.

MER FRÅN FORUMET: Får barn följa med på vuxenresan?

Vissa av inläggen har redigerats för längd och klarhet.
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Från forumet: "Min man har noll förståelse för amningen"
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll