Publicerad 2 January 2019

Fotograf:

Från forumet: Vad gjorde ni på nyår?

Nu efter nyår är det många som vill starta sitt nya liv, men först kan vi se tillbaka på vad som hände under nyårsnatten. Vad man gör vid tolvslaget kan variera rejält, vilket Familjelivs användare visar.
I tråden "Vad gjorde ni vid tolvslaget?" så ställer en trådstartare (TS) just den frågan. Själv var TS upptagen med att lugna en hund som var rädd för fyrverkerierna, men det fanns många andra som hade helt andra upplevelser på tolvslaget.

Många verkade ha haft ett riktigt fint nyårsfirande, men bubbel och härligt sällskap:

– Satt hemma i vardagsrummet i vår soffa med tända ljus. Drack ett glas champagne, skålade och kysste min man. Det var fint. 

– Vi hade haft en underbar middag med vänner och spelade Rockband fram till strax innan 12 slaget då vi avbröt för att gå ut och se på fyrverkerierna och halsa direkt från bubbelflaskor ute på gården.
Jag och min älskling kysstes och jublade över att det nya året. Såg fyrverkerier och gick sedan in för att fortsätta spela Rockband.

Hett i forumet: "Vad är det för fel på vårt namnval?"

– Jag och barnen, 13 och 15 år, var ute och tittade på fyrverkerierna. Ingen alkohol och inget party men vi åt gott och hade det mysigt. I parken där vi kollade raketer var det fullt med glada nyårsfirare, riktigt trevligt slut och fin början på nya året. Väldigt opretentiöst alltså!

Ett vanligt tema i nyårstider är att raketer skrämmer hundar och andra djur. Även småbarn verkar ha vaknat och blivit rädda av de kraftiga smällarna. Den höga ljudnivån var ett återkommande klagomål, så antingen har det blivit mer fyrverkerier eller så glömmer vi från år till år hur högljutt det faktiskt är vid tolvslaget.

– Försökte lugna skräckslagna katter och förundrades över valpens djupa snarkande sömn....

– Tittade på fyrverkerierna med 2-åringen som vaknade av smällarna. Trist att det var så mulet hos oss då vi knappt såg något.

– Satt med hysteriskt hund och lugn musik på hög volym. Samma som varje år.

– Skålade med familjen, inomhus. Några av barnen gick ut för att se på fyrverkerier men grannarna körde så hårt i år att de gick in igen, då det blev för mycket ljud. Vi bor i ett vanligt villaområde och två av de närmsta grannarna smällde av en hel del inne i sina trädgårdar. Jag har nog alltid trott att man INTE fick smälla i en vanlig villaträdgård när det är 20 meter från vårt hus? Nu vet jag ju att det blir nya regler till nästa år, men ändå, jag är lite paff över hur mycket det var. 

JUL I FORUMET: "Vi är vegetarianer men tvingas göra köttbullar till jul"

Ytterligare andra verkar verkligen ha haft en helt usel nyårsafton:

– Låg i soffan hemma hos min mamma och grät, för att jag nyss gjort en abort som jag egentligen inte ville göra men kände mig tvingad till. Alla andra tillställningar var vänner och deras partner, och jag pallade inte gå med och vara den enda singeln som alltid. Lätt värsta nyår någonsin.

– Vi stod ute och kollade på fyrverkerier och drack skumpa. Fem minuter senare öppnar jag ett meddelande som bevisade att min sambo varit otrogen. Yay, nu kan året omöjligt bli sämre.

– Hade fullt upp med att släcka en brand på balkongen efter nån jävla idiot skjutit mot huset...

Du kan läsa hela tråden, och bidra med din nyårshistoria, här. Oavsett hur tolvslaget var för dig så hoppas vi på familjeliv att du kommer att få ett riktigt bra 2019!

Vissa av inläggen är redigerade, främst gällande längd och stavning.
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Från forumet: Vad gjorde ni på nyår?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll