Publicerad 3 January 2019

Fotograf:

L-politiker vill behovspröva barnbidraget

Barnbidraget ligger idag på 1 250 kronor i månaden, men nu vill flera representanter för Liberalerna att det ska bli ändring på det.
Barnbidraget ges idag till alla barn i Sverige och är ofta ett välkommet tillskott i kassan. Men alla gillar inte hur bidraget är utformat, och nu har flera högt uppsatta företrädare för Liberalerna gått ut och sagt att man vill se en förändring.

Riksdagsledamoten Joar Forssell har lagt en motion till riksdagen om att behovspröva barnbidraget, rapporterar SVT. Det innebär att hur mycket du får i barnbidrag skulle bero på hur mycket pengar du tjänar.

– Jag tycker att vi ska ha generösa bidrag till dem som faktiskt behöver det, men inte sprätta pengar hej vilt omkring oss, säger Joar Forssell till Ekot.

LÄS ÄVEN: Karensdagen skrotas – här är vinnarna och förlorarna

Magnus Ek, ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund, och Jan Ericson, moderat riksdagsledamot, håller med Forssell.  Någon som inte håller med är Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt, som menar att det är en farlig utveckling att börja dra ner på barnbidraget.

– Börjar man rulla tillbaka barnbidraget för några, då rullar man snart tillbaka det för fler och då blir det en sorts allmosa, säger Jonas Sjöstedt.

LÄS MER: Nya regler för vab – så påverkas du
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: L-politiker vill behovspröva barnbidraget
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll