Publicerad 6 February 2019

Fotograf:

Från forumet: "Min man vill inte ha fler barn"

Vad gör man om ens partner inte vill ha fler barn, medan man själv inte vill något hellre? Det diskuteras just nu på Familjelivs forum.
Barn kan både vara en stor glädje och en stor sorg. Så upplever åtminstone ett trådstartare (TS) på Familjelivs forum. I tråden "Då blev visst beslutet taget då. Jag vill ha ett till barn men inte min make" skriver hon om hur hennes make inte vill ha ett andra barn:

– Sorglig kväll det blev. Vi har ett barn och min stora dröm är att få ett barn till. Tyvärr delar inte min make den drömmen. Han säger att han inte vill skiljas men att han hellre skiljer sig än att få ett till barn med mig. Hur smärtsamt den än är så kan jag inte stanna med en man som hellre väljer bort mig och vår familj än att utökar familjen med ett barn till. Det är så smärtsamt detta att jag vet knappt vart jag ska ta vägen.

Många användare skyndade till för att dela sina egna liknande historier och för att försöka trösta TS:

– Jag hade en likadan kväll, för typ fyra år sedan. Då min man krossade min dröm om ett tredje barn. Livslång sorg. Vi är dock gifta fortfarande och kommer förbli.

– Har man ett barn så bör man ju också resonera kring värdet kring ett syskon för barnet. Att ha en syster eller bror är ju en trygghet och livslång nära kontakt.

Andra försökte peka på att det kanske kan ligga något mer bakom mannens vägran att skaffa ett andra barn, trots att paret diskuterat det innan:

– Så tråkigt och vilket känslokaos för dig. Men om din man hellre skiljer sig än skaffar ett barn till, hur mycket älskar han dig då? Har ni det bra annars, eller är det här ett smidigt sätt för honom att säga att han vill skiljas? Han lämnar ju beslutet åt dig.

Andra menar att det som känns hemskt just nu kan visa sig vara rätt bra, när de största känslorna har lagt sig:

Jag trodde alltid att jag skulle ha minst tre barn, men nu när vi har ett så är jag helt nöjd. Även om ni pratat om barn tidigare så blev kanske livet som förälder inte som han trodde?

Försök ta det lite lugnt. Just nu befinner du dig i kris, så jag tror inte att du fattar de bästa besluten. Vänta några veckor och se hur det känns då. Står du fortfarande fast vid ditt beslut då, så är det förhoppningsvis det bästa.

Trots att de flesta håller med TS och visar sympati för hennes svåra situation, fanns det användare som pekade på att hon kanske inte var helt rättvis mot sin man:

– Du kan inte tvinga någon att skaffa fler barn med dig om han säger att han inte vill. Att han sedan veknar av tjat eller för att försöka rädda äktenskapet är en inte särskilt moraliskt riktigt. Han har ALLTID rätt att säga nej och ändra sig. 

– Han är tydlig med att han inte vill skaffa fler barn. Oavsett orsak måste hans vilja, åsikt och känslor respekteras. Man skaffar inte fler barn om man inte vill ha fler barn. Även om man tidigare i livet tänkte sig fler än ett barn.

Vad tycker du? Har du en liknande upplevelse, eller har du något bra råd till TS? Här hittar du hela tråden, där du kan göra din röst hörd.

Mer från forumet:"Jag är så trött på familjelivet"
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Från forumet: "Min man vill inte ha fler barn"
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll