Publicerad 14 August 2019

Fotograf:

I samarbete med WW ViktVäktarna Recept: Rostbiff i pita med hummus och chimichurri

Denna enkla rätt med rostbiff i pita går inte av för hackor! Förutom rostbiff fyller vi pitabröden med krämig hummus och krispig sallad med chimichurri.




Här är en busenkel rätt som går snabbt att laga, drygt en halvtimme med en förberedelse på 25 minuter. Snabbt har du rört ihop fyra goda portioner till dig och familjen. 

Ingredienser 

Lök 1 st, röd/röda 

Cocktailtomater 250 g 

Fyra pitabröd 

Ärtskott 100 g 

Rostbiff 200 g, skivad 

Kikärter, konserv 200 g 

Matlagningsyoghurt 8% 1 dl 

Vitlök 1 klyfta(or) 

Persilja 1 knippe(n) 

En halv citron

Spiskummin ½ tsk 

Paprikapulver ½ tsk 

Persilja 1 knippe(n) 

Koriander 1 knippe(n) 

Vitlök 2 klyfta(or) 

Rödvinsvinäger 1 msk 

Olivolja 1 msk 

Chili flakes 1 tsk

Instruktioner 

Kör sköljda och avrunna kikärter i en mixer och blanda med yoghurt och pressad vitlök. Tillsätt hackad persilja och blanda runt. Smaka av med citronsaft, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Finhacka persilja och koriander. Blanda ihop med pressad vitlök, vinäger, olja och chili flakes. Skala och skiva lök. Halvera tomater. Blanda ihop med ärtskott, rostbiff och chimichurri. Halvera bröden och fyll med hummus, rostbiff och sallad.




Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Recept: Rostbiff i pita med hummus och chimichurri
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll