0 Följare 0 Följer

Callistrate

Övrigt



Lever livet och prövar lyckan i London. 

2008-09-09 Idag, kl 11.52, blev jag moster!!! Han är ljuvlig!



= : - )
= : - (
= : - D
= : - p
= ; - )
= : - [
= 8 - )
= : - o


*litet baktips*
Mitt favoritbröd ("ett fantastiskt bröd" från Annas nya mat) Jag brukar göra med grahamsmjöl.

5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
25 g (1/2 pkt) jäst
2 tsk salt + 1 msk honung
12 1/2 dl vetemjöl (eller 1 1/2 dl grahamsmjöl + 11 dl vetemjöl)
+ mjöl till utbakningen

Smula ner jästen i en bunke, lägg i salt & honung. Häll över lite av vätskan (mjölk+vatten) blanda, häll i resten. Rör sedan ner mjölet och arbeta snabbt ihop degen. Den ska vara ganska lös. Strö över lite vetemjöl och täck bunken och låt degen jäsa i 1 - 1 1/2 timme.

Tippa ut degen på ett mjölat bakbord. Den ska INTE knådas! Strö över lite till vetemjöl och platta ut degen lite försiktigt. Skär sedan degen i 6-7 cm smala "remsor" och skär sedan dessa i sin tur i 2-3 delar. Det viktiga är att bröden är ungefär lika stora, hur de ser ut är inte så noga. Flytta efter hand över bitarna på 2 plåtar (med bakplåtspapper). Grädda bröden direkt (de beöver inte jäsa) i knappt 20 min i 250 grader. Den andra plåten brukar gå lite fortare. Men ha koll på bröden!

Klart! Bröden blir mycket goda. Dock blir de torra ganska fort. Jag brukar frysa in och ta fram några i taget.
Den här medlemmen har inte fyllt i sin profil.