Sofia Wistam förstörde Camilla Läckbergs bröllopspresent – nu kommer sanningen fram

Camilla Läckberg och Simon Sköld gifte sig storslaget 2017. Nu berättar Camilla att Sofia Wistam förstörde en av bröllopspresenterna.  

Sofia Wistam saboterade Camilla Läckberg bröllopspresent.

Författaren Camilla Läckberg och MMA-fightern Simon Sköld gifte sig 2017 och har varit par bra mycket längre än så. Tillsammans har de dottern Polly. Camilla har även barnen Charlie, Meja och Wille från tidigare relationer. 

Camilla har genom sitt författarskap blivit en riktig kändis, både i Sverige och internationellt. Med sin debutroman ”Isdrottningen” hamnade författaren nyligen på Times lista över de 100 bästa deckarna genom tiderna. Och på sina 20 år som verksam författare har hon sålt närmare 40 miljoner böcker i hela 60 länder. Att hennes böcker betyder mycket för henne råder det ingen tvekan om – och författaren har en stor samling böcker i sitt hem. Och en av dem har en väldigt speciell betydelse. 

Hemlighetsmakeriet bakom bröllopet

Camilla och Simons bröllop var storslaget, men det kom först som en överraskning för gästerna som trodde att de blivit bjudna på en kombinerad fest för Simon Skölds 30-årsdag samt Camilla Läckbergs nya bok. Istället chockerade Camilla och Simon alla när de avslöjade att det faktiskt var ett bröllop. 

På grund av hela hemlighetsmakeriet kring bröllopet hann paret inte ansöka om hindersprövning, med risk för att bröllopsplanerna skulle läcka ut i förväg. Men bara veckan efter överraskningsbröllopet åkte paret till New York och gifte sig lagligt! 

”Då är det nu på riktigt! Vi hade Ceremonin förra lördagen men det är inte förens idag det blev på riktigt! Idag klockan 13:00 så gick vi in i Svenska kyrkan i New York och blev vigda på det bindande sättet, så glad att på en vecka få in två bröllop med samma person. Man & Hustru och galet lyckliga!”, skev Camilla på Instagram då.

Camilla Läckberg och Simon Sköld 2022.

Sofia Wistam saboterade Camillas bröllopspresent 

En given gäst på bröllopsfesten i Stockholm var nära vännen Sofia Wistam, som råkade göra en riktig tabbe under kvällen. Hon råkade nämligen förstöra en av bröllopspresenterna.  I Feminas serie ”Vad har du i bokhyllan?” berättar Camilla om incidenten. 

Paret fick nämligen en exklusiv vit bibel inbunden i läder i bröllopsgåva, som Sofia misstog för en gästbok. Hon började skriva i boken och flera andra gäster följde henne. 

– Vi fick den av några vänner och den låg på presentbordet. Sofia Wistam trodde att det var en gästbok och började skriva i den och sen följde alla andra efter, säger Camilla Läckberg roat i programmet.

Boken nu är full av signaturer, inklusive många kända personer signaturer, har boken nu fått ett ny betydelse, snarare än att vara en vanlig bibel.

Sofia Wistam

– Nu är det vår mycket religiösa gästbok, säger Camilla.